In Dagblad De Limburger van afgelopen week las ik een wel heel zoet bericht! In de toren van de Landricus kerk in Echt zijn drie slechtvalken geboren. De pastoor, Rainer Kanke is in de wolken en heeft zelfs een heus geboortekaartje in de kerk opgehangen.

Er wapperen geen vlaggen meer op de torens want dat zou het ouderstel mogelijk kunnen laten schrikken.

Slechtvalk

Het is ook wel echt bijzonder want tussen 1900 en 1990 waren er slechts 13 broedgevallen bekend in Nederland. In de jaren 60 dreigde de slechtvalk bijna te verdwijnen uit Europa door het overmatig gebruik van insecticiden. Gelukkig gaat het door het verbod op gechloreerde koolwaterstoffen en een wettelijke bescherming nu beter met de slechtvalk.

Paarden

Ook was ik bij de paardenopvang om een filmpje te maken over Pafos. Ik was natuurlijk heel erg benieuwd was hoe het nu met hem gaat. Stukken beter gelukkig, maar hij is nog wel verschrikkelijk mager. Hieronder het filmpje:

Er bereiken mij vanuit verschillende hoeken nare berichten over de paarden die nog in de stal staan waar Pafos ook stond. We zijn het aan het uitzoeken, wordt vervolgd.

Lammetje

Dat het de tijd is van de jonge dieren bleek ook uit het feit dat er twee lammetjes waren geboren. De moeder van één van die lammetjes kan geen melk geven en dus moet het arme dier met de fles gevoed worden. En laat dat nu net het moment zijn dat ik er was. Heel vervelend, maar iemand moet het doen, dus heb ik mij geheel en al vrijwillig aangeboden ;-)

Karen met lammetje


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.