In navolging van Vimodos, Groupon, Perry Sport en Bever stopt ook online kledingwinkel Kleertjes.com met de verkoop van echt bont. De grootste online kinderwinkel van Nederland verkocht kinderjassen met echt wasbeerhonden- en coyotebont van Airforce en Woolrich maar is na een wederom succesvolle Facebook campagne van Bont voor Dieren hier vanaf vandaag mee gestopt.

Woolrich jas met coyotebont - Kleertjes.com
Woolrich jas met coyotebont – Kleertjes.com | Foto via Bont voor Dieren

Bont voor Dieren was al eerder in gesprek gegaan met de CEO en inkoop manager van Kleertjes.com, maar helaas zonder het beoogde resultaat. Ontzettend jammer, want het verkocht al meer dan 15 bontvrije merken zoals Claesen’s, Tommy Hilfiger en Petrol Industries die de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren hadden ondertekend. Bont voor Dieren ging over tot een Facebook actie waarin mensen werden opgeroepen om op een nette manier hun mening te geven over de bontverkoop van Kleertjes.com op hun Facebook pagina. Wat blijkt? Actie voeren helpt! De vele reacties van klanten en de achterban van Bont voor Dieren zorgden ervoor dat Kleertjes.com toch de juiste beslissing nam door per direct met de verkoop van bont te stoppen.

Op hun Facebookpagina verklaart de winkel:

“Naar aanleiding van de berichten in de media en het voeren van de discussie waar wij als kleertjes.com voor willen staan, hebben wij het volgende besloten: 

kleertjes.com stopt per direct met het verkopen van bont.

Het bont, wat tot op heden door kleertjes.com werd verkocht, is gecertificeerd bont en daarmee is ons door onze toeleveranciers gegarandeerd, dat het bont niet afkomstig is van bontfokkers of op anderszins dieronvriendelijke wijze verkregen.
De vele reacties die de oproep van de Bont voor Dieren teweeg heeft gebracht, nemen wij zeer serieus. Zoals toegezegd, hebben wij ons standpunt met betrekking tot de verkoop van bont opnieuw in overweging genomen. Het is ons helder geworden dat onze visie ten aanzien van de commerciële verkoop van bont, al dan niet gecertificeerd, niet de juiste is.
Wij bedanken een ieder voor het onder de aandacht brengen van deze kwestie en menen hiermee de juiste beslissing te hebben genomen.

kleertjes.com, de grootste online kinderkleding winkel van Nederland, biedt haar klanten een breed aanbod baby- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Als online retailer van met name kinderkleding zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en staan wij voor een goede en gezonde toekomst voor volgende generaties.” 

Kleertjes.com schrijft dat het bont dat werd verkocht gecertficeerd bont is, niet van bontfokkerijen afkomstig is en ook niet op dieronvriendelijke wijze wordt verkregen. Dit is volgens Bont voor Dieren onzin: het wasbeerhondenbont van Airforce dat Kleertjes.com verkocht is wel degelijk afkomstig van bontfokkerijen in China. Wasbeerhonden worden er anaal geëlektrocuteerd en soms zelfs doodgeslagen of levend gevild. Het coyotebont van Woolrich dat Kleertjes.com verkocht is afkomstig van coyotes die met een wildklem worden gevangen. Het bont is dus wel degelijk verkregen op een dieronvriendelijke wijze. Hiernaast bestaat er geen verantwoord bont.

Bont voor Dieren is blij met het besluit van Kleertjes.com om per direct te stoppen met de verkoop van bont. Wij danken onze achterban en de klanten van Kleertjes.com voor hun steun en bijdrage!

Persbericht Bont voor Dieren