‘Playmate van de Wereld’ Zimra Geurts en MTV presentator Boris van de Ven zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2012. Zij kregen de meeste van de totaal 14.000 stemmen op de website van Wakker Dier. Zangeres Krystl en zanger Dinand Woesthoff werden tweede, NOS lezeres Aldith Hunkar en vegetarische slager Jaap Korteweg werden derde.

meest sexy vegetariër
Foto: Joost van Manen / Wakker Dier

 

Wakker Dier organiseerde de verkiezing voor het 7e jaar op rij om aandacht te vragen voor vegetarisch eten. Want een einde aan de massale vee-industrie is alleen te bereiken als Nederlanders minder vlees gaan eten. Dit jaar ziet Wakker Dier een trendbreuk: voor het eerst is er een flinke daling in de vleesverkoop. Ruim 7 miljoen Nederlanders eten inmiddels bewust een stuk minder vlees. Zimra en Boris passen bij deze nieuwe trend: beiden zijn sinds kort overtuigd vegetariër vanwege de vele nare gevolgen van de vee-industrie.

Zimra Geurts is presentatrice voor GeenStijl.nl, is sidekick van Giel Beelen in zijn programma ‘Nachtegiel’ en werd onlangs uitgeroepen tot ‘Playmate van de Wereld’. Op het moment staat zij dagelijks op het ijs voor het programma ‘Sterren dansen op IJs’ van SBS dat in januari van start gaat. Ruim anderhalf jaar geleden werd zij van de ene dag op de andere vegetariër toen zij met haar zus twee jonge poesjes nam en zich vervolgens afvroeg waarom ze het ene dier zo kon knuffelen terwijl ze andere dieren opat. “In het begin wisten we echt niet wat we moesten eten. We woonden in Canada en daar eten ze nog meer vlees dan hier. Gelukkig is het in Nederland een makkie want er liggen zoveel vleesvervangers in het schap.” 

Boris van de Ven is presentator van MTV programma GameKings. Op de website van Gamekings komen elke dag zo’n 160.000 tieners. Boris staat te trappelen om deze tieners iets bewuster te maken van hun eetgedrag. Hijzelf werd twee jaar geleden vegetariër toen hij vader werd, een gezonder leven wilde gaan leiden en het boek ‘Dieren Eten’ las van Jonathan Safran Foer. Boris: “Voor mij werd het duidelijk toen ik een passage las over het slachten van plofkippen. Er werd verteld hoe vaak het slachtmes niet door de keel gaat zoals het hoort, maar door andere lichaamsdelen omdat de kippen niet goed verdoofd zijn en nog fladderen. Daar wilde ik niets meer mee te maken hebben. Ik werd vegetariër en viel 25 kilo af. Ik voel me er veel beter bij.”

Meest Sexy Vegetariërs 2006-2011
Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor actrice Nicolette Kluijver en voetballer Evgeniy Levchenko. Winnaars van andere jaren zijn Sanne Vogel en cartoonist Dio van der Veen (2010), schrijver/journalist Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama (2009), model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn (2008), cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff (2007), actrice Marly van der Velde (GTST) en acteur Antonie Kamerling (2006). Wereldwijd wordt de Meest Sexy Vegetariër verkiezing georganiseerd door Peta.org.

Bron: Persbericht Wakker Dier ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.