Ritueel SlachtenVandaag wordt de Initiatiefwet van Marianne Thieme , die onverdoofd ritueel slachten verbiedt, behandeld in de Eerste Kamer. Deze wet is eerder dit jaar in de Tweede Kamer met een overweldigende meerderheid al aangenomen. 

PiepVandaag vindt het belangrijk dat de Nederlandse bevolking met eigen ogen kan zien hoe het er aan toegaat bij de onverdoofde slacht. De Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, maakte eind vorig jaar een korte documentaire, met daarin undercoverbeelden van de halalslacht in Nederland, gevolgd door een korte documentaire met undercoverbeelden van de koosjere slacht. Critici beweerden dat het dierenleed dat in de documentaires te zien is incidenteel zou zijn.

PiepVandaag presenteert vandaag nieuwe, nooit eerder getoonde  undercoverbeelden van de halalslacht in Nederland. De opnamen zijn gemaakt in een ander slachthuis dan de beelden van de NGPF. Het betreft beelden van de slacht van een jonge stier.

Op de beelden is te zien hoe medewerkers van het slachthuis minuten lang trachten de stier te fixeren in een kantelmachine en vervolgens onverdoofd te slachten. De jonge stier vertoond veel tekenen van angst, stress en pijn. Het lukt de slachter niet om het dier te doden met slechts een halssnede, maar moet meerdere malen snijden. De jonge stier reageert hier heftig op.

De beelden zijn hieronder te bekijken.

WAARSCHUWING: SCHOKKENDE BEELDEN