Het protestbos Groeiend Verzet tegen de afbraakplannen van het kabinet voor de Nederlandse natuur groeit in een enorm tempo. De donderdagochtend gestarte actie om bomen te planten als protest tegen het beleid van staatssecretaris Bleker raakt een gevoelige snaar bij natuurliefhebbers.

In 5 dagen tijd zijn al 19.000 bomen verkocht en er worden voorbereidingen getroffen om zaterdag 17 december een feestelijk plantprotest te organiseren. De begintijd van de plantdag is 11.00 uur.

Het initiatief van de Partij voor de Dieren dat is omarmd door het radioprogramma Vroege Vogels, is bedoeld om burgers de kans te bieden alsnog de ecologische verbindingszones mogelijk te maken die het kabinet wil schrappen. Wie wil deelnemen aan het protest, kan bomen voor €5 per stuk bestellen op de website www.partijvoordedieren.nl/groeiendverzet

De eerste plantdag zal komende zaterdag 17 december plaatsvinden op een locatie van het Utrechts Landschap, die de plantactiviteit zal begeleiden. Marianne Thieme: “We houden de exacte locatie nog even geheim, omdat we hebben gezien hoe negatief het kabinet gereageerd heeft op de plannen voor het Oostvaarderswold en de betrokkenheid van Staatsbosbeheer daarbij, maar het is een locatie vlakbij Culemborg, waar een natuurverbindingszone onder druk staat door het kabinetsbeleid.” Iedereen die een boom bestelt wordt per mail uitgenodigd om zelf te komen planten en zijn of haar zorgen op een label aan de boom te verwoorden. Wie niet in de gelegenheid is om zelf een boom te planten maar toch wil meedoen aan het Groeiend  Verzet, kan rekenen op vrijwilligers die bestelde bomen planten wanneer de eigenaar dat niet kan.

Deelnemers worden met een pendelbus vanaf station Culemborg naar de plantlocatie vervoerd.