De Britten hebben geschokt gereageerd op het opzettelijk aanrijden van een koe in de straten van Surrey. Het dier werd tot twee keer toe door een politieagent in een dienstauto geramd. Dit is gefilmd door een buurtbewoner. De beelden zijn ronduit schokkend.

opzettelijk aangereden
Kalf Beau Lucy op straat in Staines-upon-Thames | Afbeelding: screenshot Channel4News / You Tube

De natie kwam in schok toen de beelden van het opzettelijk aangereden kalf verschenen. Men vroeg zich af of dit nu echt de beste methode was om de ontsnapte koe te benaderen. De filmende bewoner schreeuwde het uit met de vraag: waarom doe je dit in godsnaam? Het incident vond vorige week zaterdag al plaats, maar houdt de gemoederen nog volop bezig.

Kalf opzettelijk aangereden

Het incident ging als volgt. Op vrijdag 14 juni om negen uur ’s avonds ontving de politie van Surrey een melding over een ontsnapte koe in Staines-upon-Thames. De politie begreep dat het dier een auto had beschadigd en achter mensen aanrende. Ze stuurden een auto, waarmee het kalf opzettelijk werd aangereden. Daar zijn misselijkmakende beelden van gemaakt.

LET OP: de beelden zijn schokkend

Nu is er een update. Sinds het incident is de politieagent die achter het stuur zat van al zijn taken ontheven. Hij is geschorst van straatdienst en zit tot nader order achter zijn bureau. Er is een onderzoek gestart naar wat er precies gebeurd is. Want waarom werd het kalf opzettelijk aangereden? De politie houdt vol dat pogingen zijn ondernomen om in contact te komen met zowel een dierenarts als de eigenaar van het kalf. Waarom dat niet is gelukt is nu onderwerp van onderzoek.

Kalf in redelijke toestand

Belangrijker is dat het opzettelijk aangereden kalf inmiddels aan de beterende hand is! Beau Lucy is een kalf van tien maanden. Door het incident heeft ze een snee in haar voorpoot, ze heeft schaafwonden en blauwe plekken en ze is natuurlijk enorm geschrokken. Op dit moment is ze terug bij haar eigenaar en kan ze herstellen in haar eigen kudde. Haar eigenaar boer Rob, is gechoqueerd door de beelden en vraagt zich af of dit niet anders had gekund:

“De manier waarop men met de situatie is omgegaan is totaal verkeerd, en ik hoop maar dat dat een les zal zijn voor de toekomst. De politie had direct een dierenarts in moeten schakelen voor overleg en advies. Ook hadden ze dan een verdovingspijltje kunnen inzetten. Daarmee was het kalf gekalmeerd en had ze met een halster rustig gevangen kunnen worden.”

Bron:

©AnimalsToday.nl Laura Lancée