Ritueel slachtenDe discussie over onverdoofd ritueel slachten, leek even voorbij te zijn. Maar nu Eerste kamerlid Sybe Schaap van de VVD heeft verklaard dat de Senaatsfractie van de VVD niets ziet in het wetsvoorstel van Marianne Thieme, waarin onverdoofd ritueel slachten bij de wet verboden wordt, is de hele discussie weer aangezwengeld.

Eind 2010 maakte de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, een documentaire over onverdoofd ritueel slachten. In deze documentaire komen verscheidende toonaangevende wetenschappers aan het woord en zijn undercoverbeelden van de onverdoofde slacht te zien. De wetenschappers zijn het er over eens: bij de onverdoofde slacht lijden dieren meer pijn, angst en stress dan bij de verdoofde slacht.

Op 28 juni van dit jaar, werd de initiatiefwet van marianne Thieme aangenomen door de Tweede Kamer. De wet wordt nog door de Eerste kamer behandeld. Aanstaande dinsdag zullen de partijen met hun standpunten naar buiten komen.

In tal van landen zoals Zweden, Noorwegen, Estland,IJsland en Zwitserland  is onverdoofd ritueel slachten inmiddels verboden.

De documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation over onverdoofd ritueel slachten is hieronder te bekijken.