Leraar Amerikaanse school laat kinderen wasbeer verdrinken

Kinderen op een school in de Amerikaanse staat Florida hebben een wasbeer verdronken in opdracht van hun leraar. Dat verklaart een moeder van een van de leerlingen van de school.

wasbeer

Leraar Amerikaanse school laat kinderen wasbeer verdrinken | Foto: publiek domein

De moeder vertelde Fox 35 dat ze walgde van de video die haar zoon mee naar huis nam. Hierop is te zien hoe de wasbeer wordt verdronken tijdens een les natuurkunde. De jongen filmde het gruwelijke incident stiekem.

“Mijn zoon stond achteraan en verstopte zijn telefoon, terwijl ze vuilnisbakken vulden met water en de wasberen in kooien in de vuilnisbakken duwden.”

Ook kippen
Een leerling vertelde een lokale nieuwszender dat ze op school al eerder kippen hadden gedood, die ze achter de school in een schuurtje verzorgden. Hij vertelde ook dat een andere klas vuilnisbakken met water vulden en dat de leerlingen en de leraar daar wasberen in verdronken. De leraar had de leerlingen gewaarschuwd het incident niet te filmen, zo verklaarde de leerling. Een ouder verklaart aan een lokaal TV-station:

“Wanneer de wasberen naar boven kwamen om adem te halen, hadden ze metalen staven, waarmee ze ze onder hielden en als een wasbeer probeerde zijn hoofd omhoog te krijgen, hielden ze waterslangen in zijn gezicht om hem te verdrinken.”

In de video is te zien hoe leerlingen om een zwarte vuilnisbak gevuld met water staan. Een metalen kooi wordt in het water gezet. Een leerling doet de suggestie het dier in een kleinere kooi te zetten en hem ‘er in terug’ te doen. Een andere leerling vraagt:

“Waarom vecht hij niet?”

wasbeer

De wasbeer wordt verdronken | Foto: screenshot video Fox35

Nog meer..
Een ouder vertelde dat er twee wasberen zijn gedood, alsmede een possum:

“Mijn zoon volgt de les landbouwwetenschap omdat hij van dieren houdt, niet om ze te kwellen.”

Een andere ouder verklaart:

“Ik vind dit geen manier om dieren te behandelen. Of het nou een wasbeer is (of een ander dier), je kwelt en doodt een dier niet op die manier. Ze hadden hem moeten vangen en iemand had ze ergens anders moeten uitzetten.”


Non-actief

De woordvoerder van Marion County School District Kevin Christian vertelde de lokale krant Ocala Star Banner:

“Het district heeft verklaringen ontvangen dat de leraar meerdere dieren in het bijzijn van leerlingen had verdronken, omdat de dieren voor overlast zorgden tijdens het landbouwprogramma van de school.”

De leraar is op non-actief gesteld en autoriteiten onderzoeken de zaak (zie bovenstaande video).

Bekijk de schokkende  beelden (gecensureerd) gemaakt door een leerling tijdens het verdrinken van de wasbeer:

Bron: Miami Herald ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. kengai zegt:

  Agrarische school, daar word geen respect voor dieren bijgebracht, maar hoe kun je dieren ze goed mogelijk misbruiken en fokken om er geld aan te verdienen en wilde dieren zijn vervelend en schadelijk, dus uitroeien die rotzooi. Een echte veeboer leraar die wil laten zien hoe het moet op een veehouderij.
  Net als Yvonne Jaspers met haar boerderij programma, waar de boeren het zo zwaar hebben, maar geen woord over het ellendig leven van de dieren op een boerderij. Geen woord over welke waanzin de veehouderij is, hoe gruwelijk het voor de dieren is en hoe totaal overbodig hun producten zijn.
  Geen woord hoe slecht het is voor mens, dier en milieu. Echt weer een programma gesponsord door de vlees en zuivel-industrie.

 2. Jeroen zegt:

  Wat een idioot is die leraar. Ik mag hopen dat kinderen tegen deze gek beschermd worden en dat hij ogenblikkelijk ontslagen wordt en verboden wordt om ooit nog met kinderen te werken. Een leraar zou kinderen bij moeten brengen om met respect en liefde met dieren om te gaan, daar hebben zij de rest van hun leven profijt van. Niet dieren zeer ernstig mishandelen en vermoorden.

 3. Evelyn Schmidt zegt:

  And the Americans wonder why there childeren are so screwed up…. Unbelievable…first drown a animal and then a human… i hope all these childeren from this school get therapy🙏🏼