Video: 67.834 handtekeningen tegen onverdoofd slachten aangeboden aan Eerste Kamer

PiepVandaag heeft dinsdag 67.834 handtekeningen tegen onverdoofd ritueel slachten aangeboden aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor EL&I, mevrouw prof. mr. dr. E.M. Kneppers-Heijnert en aan andere leden van de vaste Kamercommissie.

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. alle dieren moeten eerst verdoofd worden
  net zo goed als bij moslims
  ik heb niks tegen die mensen maar verdoof het dier eerst

 2. Martina de Pater zegt:

  of halal

 3. Martina de Pater zegt:

  Heel frustrerend om dit soort middeleeuwse toestanden toe te moeten laten, mensen die dit vlees eten, krijgen ook de grote hoeveelheden adrenaline naar binnen, die de dieren produceren, dus : hoezo kosher??

 4. Leny Bakker zegt:

  Het is toch te gek voor woorden, dat er nog gediscusieerd moeten worden aangaande onverdoofd slachten. Het is gewoon middeleeuws. Er zijn steeds betere middelen tegen pijn lijden voor mensen, zowel voor als na operaties. Ook voor de huisdieren, zoals honden en katten etc. Waarom dan niet voor de boerderij dieren. Het aanvoeren van een geloof hierbij is absurd. Het geloof moet van GOD komen. GOD zou zeker niet willen dat mensen of dieren moeten lijden. Bovendien zijn wij ook zoogdieren en staan daardoor niet zoveel van de dieren af. Je kunt haast niet begrijpen dat er mensen zijn die er anders over denken. Als GOD tevens voor GELOOF staat, dan moet het NU afgelopen zijn. Het GELOOF met de rituelen is door mensen bedacht. GOD IS LIEFDE. Ook voor de dieren.

 5. Iedereen die tegen onverdoofd slachten is ,moet zelf ook onverdoofd geopereerd worden !! Dat zal ze op andere gedachten brengen.!!!

 6. Susan Drinhuyzen zegt:

  het is toch niet normaal dat dit in Nederland gebeurt, overal op de wereld worden dieren al op gruwelijke wijze gedood.
  Laat het stoppen !!!!

  Een dierenvriend

 7. Jopy van Jeveren zegt:

  Uit heel veel ervaring weet ik, dat de dieren meer gevoel hebben dan de meeste mensen, laat ze daarom niet lijden en verdoof ze voor dit vreselijke gebeuren,eigenlijk zouden we helemaal moeten stoppen met dieren opeten, maar dat zal wel nooit gebeuren!!!

 8. Ik vind het schande dat de nederlanders zich moeten aanpassen om dieren te laten lijden.en dat allemaal voor het geloof ik zou zeggen stop met het geloof en heb meer intresse in het DIERENLEED want dat is het en dan ook nog onnodig.
  SCHAAM JE.

 9. Ik ben hier zeker tegen, geen woorden voor , het gaat hier een gekkehuis worden in dit nederland en
  een maf land aan het worden POORTEN DICHT. zoals ze thuis gewent zijn.

  GRT

 10. frans van houten zegt:

  de 1e kamer pleegt chantage.
  inmiddels hebben wij het ware gezicht van de 1e kamer laten zien: ondemocratisch en wreed.
  de democratisch gekozen 2e kamer was massaal tegen onverdoofd slachten en de niet democratisch gekozen 1e kamer walst gewoon over de wil van het volk heen
  Afschaffen dus,want als je afhankelijk bent van dit soort chantage dan kun je niet regeren.
  de senaat is iets uit feodale tijden

 11. Willeke van Oorschot zegt:

  Stoppen met dit vreselijke leed, het is een schande.

 12. jacqueline zegt:

  Denk nou toch eens een keer aan de dieren!!! Doe moeten maar alles ondergaan wat de mens wil!! En wat een paniek er heerst bij een dier voor het geslacht word, vreselijk.

 13. Dat we als mensen de dieren die we opeten niet verdoven voor we ze van het leven beroven is eigenlijk hondsbrutaal!

 14. M.Balster zegt:

  Laat de dieren niet onnodig lijden, dus niet onverdooft slachten.

 15. Decaluwe eric zegt:

  Al meer dan dertig jaar eet ik geen vlees meer, en ik voel me goed, ik zou het niet anders willen, ik hou van dieren, je bent er nooit aan bedrogen, aan de mens meestal wel!
  Ik wil niet langer medeplichtig zijn. Miljarden dieren leven in gruwelijke omstandigheden en worden op net zo gruwelijke wijze geslacht. Bovendien is de veeteelt de hoofdoorzaak van de opwarming van de aarde, belangrijker dan de transportsector inclusief de luchtvaart. En we maken onszelf ziek door vlees te eten!

 16. STOP! met het barbaars, en middeleeuws doden van onschuldige dieren, NU!

 17. Daar heeft de eerste kamer dus gewoon schijt aan, wat mensen willen, dit gaat om handjeklap.

 18. Dieren zijn erg angstig voor de slacht, dus eerst verdoven.