Begin Januari zijn er undercover videobeelden vrijgekomen van de wrede “trainingsmethoden” bij de Tennessee Walking Horses door de zogenaamd toonaangevende paardentrainers,waaronder Jackie MC Conell Collierville. Een onderzoeker voor Humane Society heeft de wrede methodes gedocumenteerd en ABC News heeft de beelden uitgezonden.

tenessee walking horses

Walking Horses zijn beroemd om hun (onnatuurlijk) hoge intensiveringsgang. Het paard dat zijn stappen het hoogste maakt zal worden gewaardeerd, waardoor hij kans maakt om de Walking Horse kampioenschappen te winnen. Er zijn veelal grote geldprijzen mee gemoeid. Elk jaar wordt zo’n kampioenschap in Shelbyville, Tennessee (Verenigde Staten) gehouden.

Er waren al eerder vermoedens van zware mishandeling. Leiders van de industrie Tennessee Walking Horses zeggen dat dergelijke wreedheden een zeldzaamheid zijn en dat zij niet hoeven te bedriegen om een kampioenschap te kunnen winnen. Echter bleek door het undercoveronderzoek van ABC News dat grote aantallen van de paarden zijn gemarteld en geslagen om die dansende gang te produceren. Het misbruik bevat een pijnlijke praktijk, genaamd “soring,” waarbij de dierenenkels worden besmeurd met bijtende chemische stoffen.

Jackie McConnell Collierville, uit Tennessee, is schuldig bevonden van het ernstig schenden van de paardenbeschermingswet. Op de dag van de uitzending van ABC News, heeft Pepsi Cola haar sponsoring van de jaarlijkse kampioenschappen van de Tennessee Walking Horse onmiddellijk terug getrokken.

Kort daarna hebben twee grote veterinaire groepen een petitie ingediend bij het Congres voor een betere bescherming van de paarden. Zij dringen er op aan op om het verbod van het gebruik van “actie-apparaten”-ketens en kussentjes die vaak worden gebruikt in combinatie met de chemische stoffen die zeer pijnlijke koten en benen bij de paarden veroorzaakt. En na de uitzending van ABC News, hebben de organisatoren van het jaarlijkse kampioenschap ermee ingestemd om de veterinaire groep elk paard te laten testen op chemische middelen op de koten (enkels), om wreedheden aan banden te leggen.

Bekijk hieronder de undercover video van HSUS. LET OP: SCHOKKENDE BEELDEN!

Bron: HSUS ©PiepVandaag.nl Mirjam Roenhorst