Al zeven maanden lang woedt er een vreselijke oorlog in Oekraïne. Veel dieren lopen enorme risico’s, zoals geweld en uithongering. Daarom is het soms het beste om ze te evacueren naar een veiliger gebied. Dankzij House of Animals konden recentelijk twee paarden en vijf pony’s in veiligheid gebracht worden.

Oekraïne
Evacuatie van paarden en pony’s in Oekraïne dankzij noodhulp van House of Animals | Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

De Oekraïense organisatie Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation heeft al veel dieren uit gevaarlijke regio’s weten te verplaatsen. Het begon allemaal aan het begin van de oorlog. Mykhailo Parkhomchuk, hoofd van de Oekraïense Hippische Federatie, woont in België maar keerde op de tweede dag van de oorlog terug naar zijn vaderland Oekraïne. Al na een paar dagen had hij een netwerk van tientallen vrijwilligers georganiseerd en Ukraine Equestrian Charity Foundation opgericht met als doel de in de steek gelaten paarden van Oekraïne te redden.

Het hoofddoel was om de paarden naar een veilige plek in de westelijke regio Lviv te brengen. Zodra dit gedaan was, hielpen Parkhomchuk en zijn collega’s de paarden met hun eigenaars te herenigen. Wanneer dit niet mogelijk was, werd er een nieuw thuis voor hen gezocht. Op deze manier zijn er inmiddels honderd achtergelaten paarden gered.

#GNvdD: Honderd achtergelaten paarden in Oekraïne gered

Paarden, pony’s en geiten

Maar hier bleef het uiteraard niet bij. Inmiddels heeft de organisatie in het door oorlog getroffen Oekraïne heel veel paarden weten te helpen. En met hulp van House of Animals konden ze recentelijk twee paarden en vijf pony’s evacueren uit Charkov. Er was ruimte over in het transport en daarom konden ook enkele geiten mee.

Oekraïne
De geiten die meekonden in het transport voor evacuatie | Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

De dieren zijn nu in veiligheid gebracht. Daarnaast was het in Charkov ook niet mogelijk om de dieren te voeden, door gebrek aan voedsel. Dankzij jullie donaties konden we deze dieren in nood niet alleen evacueren, maar ook van voedsel voorzien. Hoe mooi is dat!

Oekraïne
Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

House of Animals blijft zich inzetten om noodhulp te bieden aan zoveel mogelijk dieren in Oekraïne. Denk daarbij aan het voeden van dieren, het bevoorraaden van asielen met medicatie en de evacuatie van dieren. Dit is echter alleen mogelijk dankzij jullie steun. Blijf de dieren in nood daarom alsjeblieft steunen.

Oekraïne
Foto: Ukraine Equestrian Federation Charity Foundation

Recentelijk was House of Animals in Oekraïne om te zien hoe het gaat met de tienduizenden achtergelaten (huis)dieren van gevluchte baasjes. Lees hieronder een verslag van onze reis:

House of Animals helpt in Oekraïne

Karen’s blog: ‘De dieren zullen sterven zonder jou’ – Help dieren in Kiev

©AnimalsToday.nl / House of Animals