Volg House of Animals in Oekraïne
House of Animals helpt in Oekraïne | Foto: UAnimals

House of Animals was een week in Oekraïne om te zien hoe het gaat met de tienduizenden achtergelaten (huis)dieren van gevluchte baasjes. Sinds het begin van de oorlog geeft House of Animals structurele noodhulp voor dieren in het door geweld geteisterde land.

Karen Soeters en haar team waren op uitnodiging in het door oorlog getroffen Oekraïne, waar ze tegen de achtergrond van het geweld niets dan dankbaarheid en liefde ontvingen van partnerorganisaties. Maar er heerst angst voor het geweld, en omdat de winter in aantocht is. Dan is er voor veel dieren weinig of geen warmte, voedsel en beschutting meer. Het gaat om (asiel)dieren als honden en katten, maar ook paarden en ezels, tot een kameel aan toe. Zelfs dierentuindieren komen in nood door de oorlog, die nu al ruim een half jaar het ene na het andere onrecht veroorzaakt voor mens en dier.
.

House of Animals in Oekraïne voor onderzoek naar noodhulp voor dieren

House of Animals Award voor UPAW

House of Animals werkt in Oekraïne samen met betrouwbare partners en heeft een groot netwerk opgebouwd om snel te kunnen handelen. Karen Soeters:

“Die samenwerking is belangrijk, want er wordt geld uitgegeven van donateurs. Daar moeten we uiterst zorgvuldig mee omspringen. Daarom werken we alleen met echt betrouwbare organisaties. En die samenwerking is geweldig goed.”

De Oekraïense partner UPAW kreeg een House of Animals Award uitgereikt voor hun onuitputtelijke inzet om dieren te helpen en te redden. Naast de Award ontving UPAW een geldbedrag van 25.000 euro, ter ondersteuning van hun werk voor oorlogsdieren in Oekraïne.
.

Volg House of Animals in Oekraïne

.
Best Friends

Dierenopvang Best Friends werd gebombardeerd door de Russen. Er volgde brand waarbij honderden opgevangen katten levend verbrandden. House of Animals heeft een bedrag geschonken, waardoor de poezen en katten die het overleefden niet in de vrieskou zitten komende winter. Voor de honden worden inmiddels alweer nieuwe hokken gebouwd, omdat de Russen de hondenverblijven vernielden. De inzet van de Oekraïners om oorlogsdieren te helpen grenst aan het onvoorstelbare.
.

House of Animals helpt in Oekraïne

De dringende oproep van House of Animals is om te blijven doneren, want er komt een moeilijke tijd aan, nog moeilijker dan nu. De eerste oorlogswinter is in aantocht en de dieren in Oekraïne hebben alle hulp nodig om te overleven. Karen Soeters:

“Hun verzorgers tonen ongekende moed, laten wij ongekend gul zijn met onze steun.”

.

Karen’s blog: ‘De dieren zullen sterven zonder jou’ – Help dieren in Kiev

©AnimalsToday.nl | House of Animals