House of Animals is in het door oorlog getroffen Oekraïne, met onder meer een bezoek aan dierenopvang Best Friends. Een shelter in the middle of nowhere, waar de Russen een bom op hebben gegooid. House of Animals biedt ze noodhulp dankzij donaties, die hard nodig zijn met de eerste oorlogswinter in aantocht.

Best Friends
Dankzij donaties zitten honderden opgevangen katten bij Best Friends komende winter niet in de kou | Foto: House of Animals

Een week lang is House of Animals in Oekraïne, om met eigen ogen te zien wat er met het gedoneerde geld, voer en andere dierbenodigdheden gebeurt. Het waren de dierenorganisaties in Oekraïne die de uitnodiging stuurden, waarna House of Animals besloot om een inspectietocht te maken en zo te inventariseren waar noodhulp nodig is, en die zo nodig meteen te geven. Karen Soeters van House of Animals:

“We komen hier zo veel lieve mensen tegen, dankbaarheid, warmte en vriendschap, terwijl het land zich in zo’n vreselijke situatie bevindt. Je voelt je er nederig door als je ziet met welke kracht de mensen hier volhouden en doorgaan met wederopbouw. Daar kan ik alleen maar diep respect voor hebben.”

Bom op Best Friends

Zonder aanleiding werd Best Friends getroffen door een vliegtuigbom. Honderden katten zijn levend verbrand. De hokken van de honden zijn kapotgeschoten en de dieren in het asiel zijn inmiddels tot op het bot getraumatiseerd. Karen Soeters:

“Wat wij in Nederland ook klagen, alles valt in het niet met wat mensen en dieren hier doormaken.”

Ondanks verdriet en het intense gevoel van onrecht gaan de mensen van Best Friends door met de bouw van hokken. Ook de opvang van dieren afkomstig uit oorlogsgebied houdt niet op, want hun doorzettingsvermogen is onuitputtelijk. En daarmee zijn ze feitelijk onoverwinnelijk. Bekijk hun belangrijke werk in onderstaande video:
.

Help je ook mee?

House of Animals steunt Best Friends met geld, verkregen uit donaties van mensen die zich het lot van oorlogsdieren in Oekraïne aantrekken. Wil jij ook helpen? Ga naar de website van House of Animals.
.

  • Lees ook:
    .

Volg House of Animals in Oekraïne

Slachtoffers door bom op dierenopvang Best Friends bij Kiev

©AnimalsToday.nl | House of Animals