House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de Denekamper paarden- en ponymarkt. Uit onderzoek van de dierenwelzijnsorganisatie is gebleken dat een pony als prijs is uitgereikt. Dit is in strijd met de Wet dieren en verboden, want je weet niet op voorhand of de winnaar wel goed voor het dier kan zorgen.

Aangifte tegen verloting pony op Denekamper paardenmarkt
House of Animals deed aangifte tegen verloting pony op Denekamper paardenmarkt | Foto: House of Animals

Op de paarden- en ponymarkt, die op 10 september in Denekamp werd gehouden, was speciaal voor de kinderen een ponybaan aangelegd. Ieder kind dat een ritje maakte deed automatisch mee aan de loterij. De pony werd uitgereikt aan een jong meisje. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:

“Het houden van een pony vergt veel zorg, tijd, ruimte en geld. Ik vind het onverantwoordelijk van de organisatie en het is bovendien bij wet verboden. Wie zegt dat het meisje voor de pony kan zorgen? En als ze het proberen en het gaat mis, wie voorkomt dat er allerlei dierenleed uit voortkomt? Dit is goed te vergelijken met impulsaankopen van huisdieren, het loopt zelden goed af.”

Kamervragen

Het uitreiken van een dier als prijs bij een verloting is volgens Artikel 2.13 van de Wet dieren verboden. House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de organisatoren van het evenement. Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg heeft aangekondigd Kamervragen over de verloting van de pony te stellen.
.

  • Persbericht House of Animals
    .

©AnimalsToday | House of Animals