Via Facebook is een tweede video waarin een shetlandpony door een vrouw wordt mishandeld opgedoken. De video wordt veelvuldig gedeeld in de hoop dat de vrouw wordt herkend. Het gaat om materiaal afkomstig van hetzelfde productiehuis (Napoleon-ridingcult.com, site is inmiddels offline) verantwoordelijk voor een video die sinds een paar dagen op internet circuleert en vele verontwaardigde reacties heeft losgemaakt.

Shetlandpony tweede video
Shetlandpony tweede video | Screenshot Facebook-video

In het tweede filmpje, dat bijna twintig minuten duurt, is een blonde vrouw te zien die de pony (hetzelfde dier als in de eerdere video) uitgesproken grof behandelt. Met de cameraman wordt overlegd welke (erotische) poses zij moet aannemen.

Inmiddels heeft de politie de eigenaar van Napoleon-ridingcult.com gearresteerd inzake de mishandeling en verwacht op korte termijn meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

De pony die in de bewuste filmpjes is te zien, is de inmiddels 15-jarige Cavallo en hij maakt het naar omstandigheden goed.

Meer over deze zaak op:

Hart van Nederland

GeenStijl.nl

Update: De politie heeft vandaag nog een man van 57 en een vrouw van 58 aangehouden als verdachten. Zij komen uit Lochem en hebben zich zelf bij de politie gemeld. [Bron]

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl