Na meer dan 2 maanden wachten mochten de eerste 33 geadopteerde Spaanse windhonden het land verlaten sinds de covid-19-crisis.

Spaanse windhonden33 Spaanse windhonden verlaten Spanje ondanks covid-19 | Foto: Anneke Joris voor Greyhounds Rescue Holland

Goed nieuws dat voortkomt uit  Greyhounds Rescue Holland’s dringende internationale oproepen voor hulp voor de Spaanse refugios (opvangcentra). Mede door oproepen in (online) kranten en Facebookacties zijn particulieren en bedrijven in de afgelopen maand voor de Spaanse vrijwilligers in actie gekomen!

Eén van de galgo refugio’s (opvangcentra) waar Greyhounds Rescue Holland mee samenwerkt heeft ons in contact gebracht met een kleine idealistische maar wel professionele Spaanse dierenreddingsorganisatie die in het bezit is van drie grote veilige transportbussen én over de speciaal benodigde certificaten beschikt om over de grenzen te kunnen reizen.

Galgo's Spanje
Foto: Anneke Joris voor Greyhounds Rescue Holland

Momenteel is er dus even wat meer lucht en ruimte tijdens de covid-19-crisis voor de hardwerkende Spaanse vrijwilligers in de dramatisch overvolle opvangcentra’s voor galgo’s en podenco’s. Om deze hard werkende vrijwilligers een hart onder de riem te steken vanuit Nederland heeft Greyhounds Rescue Holland een actiegroep opgestart met de gedachte ‘think global, think Spain, act local but on distance’ en het filmpje onder de hashtack #Resistiré 2020 Spanish Greyhound shelters are in need of our help!

Liefde, bloed, zweet, tranen gingen gepaard met liefdevolle zorgzaamheid,
voor de galgo’s doch deze volhardig groeide gaandeweg uit tot een schild.
Het wapen tegen de algehele depressie en covid-19-crisis die in Spanje om zich heen slaat.

galgo's
De galgo’s klaar voor vertrek vanuit het Spaanse Málaga naar Rotterdam | Foto: Greyhounds Rescue Holland

Deze 33 Spaanse windhonden mochten met speciale autorisatie van het Asociación de Agricultura, het Spaans overkoepelend orgaan voor Landbouw, vertrekken vanuit diverse aalgo refugio’s in Zuid-Spanje waar de afgelopen maanden een dramatische situatie begon te ontstaan.

Met deze toestemming kon de exclusief voor Greyhounds Rescue Holland georganiseerde transportbus via België naar Nederland vertrekken waar ze bij Rotterdam zijn aangekomen.

Eindelijk 33 galgo’s op weg naar een, voor het eerst in hun leven, nieuw liefdevol en waardig bestaan met een gouden mandje met een heel special gecauteriseerd Spaans randje!

Bron: