Tijdens een circusshow in de Vietnamese provincie Ha Nam heeft een krokodil een circusmedewerker in zijn hoofd gebeten, toen hij als onderdeel van de act zijn hoofd in de bek van het dier plaatste. De man overleefde de beet en liep hevig bloedend de piste uit na het incident.

krokodil
Foto: Angelique Lagarde/Animals Today

De krokodillentemmer voerde de act al jarenlang uit, maar de krokodil die hij altijd gebruikte was eerder die dag overleden. Om de show toch door te laten gaan, nam de man een nieuwe, jonge en onervaren krokodil. Een bijna fatale beslissing, want op het moment dat hij zijn hoofd in de bek van het reptiel legde, klapte de krokodil zijn kaken op elkaar. De man had geluk: de krokodil liet los en de man kon – al bloedend – ontsnappen.

Volgens Pham Van High, de voorzitter van het district Thanh Liem, maakte het circus deel uit van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme.

Video
Het schokkende incident werd door een bezoeker van het circus vastgelegd met een mobiele telefoon. Op de video is duidelijk te zien dat de krokodil zijn bek dicht slaat op het moment dat de presentator schreeuwt in de microfoon. Klik op de foto en bekijk de beelden:

krokodil
Foto: screenshot video Viral Press via Daily Mail

Het gebruiken van krokodillen tijdens een circusact – en daarbij je hoofd in de bek van het dier te plaatsen – is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Wilde dieren zoals krokodillen horen niet thuis in een circus. Ze worden gedwongen op te treden om mensen te vermaken, wat zeer veel stress met zich meebrengt. De dieren kunnen zich niet vrij bewegen en hun natuurlijk gedrag uitoefenen. Vaak worden ze mishandeld om ze op die manier te ‘trainen’ kunstjes te doen.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident. De circusmedewerker wordt verzorgd in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met de krokodil gaat.

Bron: Daily Mail ©Animals Today Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.