Holland International, onderdeel van TUI Nederland, heeft samen met Nederlandse reisagenten 6.250 euro ingezameld voor Stichting Dierenhulp. Met dit bedrag gaat de stichting op Curaçao 175 sterilisaties uitvoeren onder dieren zonder eigenaar of met een eigenaar die hier de financiële middelen niet voor heeft. Het doel is om de toenemende zwerfdierenpopulatie op het eiland terug te dringen. De cheque is afgelopen vrijdag in dierenartsenpraktijk Ronde Klip op Curaçao overhandigd aan Nathalja Overwijk van Stichting Dierenhulp. De overhandiging van de cheque is het startschot van een bewustwordingscampagne van TUI Nederland onder hoteliers, reisagenten en eigen medewerkers op Curaçao.

Het aantal straathonden en -katten op Curaçao wordt momenteel geschat op 90.000, met verspreiding van ziekten en bijtgevaar als gevolg. Door het steriliseren van 175 dieren zonder eigenaar wordt de zwerfdierenpopulatie teruggedrongen. Wanneer er niks gebeurt, groeit de populatie snel: gemiddeld werpt een teefje twee keer per jaar acht pups. Vijftig procent hiervan overleeft de eerste maanden. Door 175 teefjes te steriliseren, wordt Curaçao behoed tegen ongeveer 1.400 nieuwe zwerfdieren per jaar.

Lancering campagne
Door middel van posters roept TUI Nederland hoteliers, reisagenten en eigen personeel op Curaçao op om met huisdieren naar de dierenarts te gaan voor een sterilisatie tegen het normale tarief. TUI biedt als marktleider op de ABC eilanden een groot aantal accommodaties aan waardoor veel mensen de posters zullen zien. Vakantiegangers worden via de film aan boord van de vliegtuigen van ArkeFly en tips in de bestemmingsboekjes geïnformeerd over het niet aanraken en voeren van zwerfdieren.

Stichting Dierenhulp

Stichting Dierenhulp
Stichting Dierenhulp is actief in Venezuela, Griekenland, Tenerife, Bonaire en Curaçao. De organisatie bestaat uit een team van vrijwilligers en dierenartsen die actief is in de bestrijding van dierenleed en de groei van de populatie zwerfdieren. De stichting werkt samen met lokale dierenartsen en personeel om de samenwerking met de lokale bevolking te bevorderen. Dierenleed voorkomen met een diervriendelijke aanpak is van groot belang. Veel problemen ontstaan door onwetendheid. Door te steriliseren en educatie te geven wordt het startsein gegeven voor een betere leefomgeving voor zowel mens als dier.

Ruim aanbod groene accommodaties
Sinds 2010 heeft Holland International een spaarsysteem waarmee reisagenten kunnen sparen voor goede doelen. Iedere geboekte vakantieganger naar een groene accommodatie staat voor een spaarbedrag. De reisagent kan uit verschillende goede doelen kiezen waar zij dit geldbedrag naar willen laten overmaken waaronder dit sterilisatieproject op Curaçao.

TUI Nederland heeft meer dan 350 groene accommodaties in het gehele vakantieaanbod in 2012. Groene accommodaties zijn accommodaties met een officieel milieukeurmerk of een award van Travelife Sustainability System. Een groene accommodatie neemt bijvoorbeeld vergaande maatregelen voor water, energie en afval, behandelt haar medewerkers eerlijk, gebruikt regionale producten en is actief betrokken bij de lokale bevolking.

Bron: Stichting Dierenhulp