Taiji opent dolfijnenpark

Taiji, de Japanse plaats die bekend staat om haar dolfijnenjacht, is van plan een dolfijnenpark te openen, waar bezoekers met de zeezoogdieren kunnen zwemmen. Dit maakten locale media bekend. Taiji werd wereldberoemd, nadat de Oscarwinnende documentaire “The Cove” wereldkundig maakte hoe de Japanners dolfijnen vangen en afslachten. 

Dolfijn - taiji

Foto: iStock Photo

Taiji is van plan een gedeelte van de bekende baai af te zetten, om er een “marine safaripark” van te maken, waar bezoekers kunnen zwemmen en kayakken met dolfijnen en kleine walvissen.

Jaarlijks worden er honderden dolfijnen gevangen in de zee rond Taiji. Tientallen worden uitgezocht voor de verkoop aan aquaria en dolfinaria en de rest wordt op een afschuwelijke manier afgeslacht. Hun vlees wordt verkocht als walvisvlees.

Het park moet er binnen vijf jaar komen, na onderhandelingen met de lokale bestuurders en parelvissers, die in de omgeving werken, zo meldt het Japanse persbureau Jiji Press. Het plan is een initiatief van lokale bewoners. Het is de bedoeling dat zwarte walvissen en tuimelaars worden gevangen en in het stuk afgezette baai worden losgelaten. Het park zal ook stranden bevatten.

Het lokale bestuur wil onderzoeken of het mogelijk is om grote walvissoorten groot te brengen in het park en deze te gebruiken voor therapieën en ecologisch onderzoek, zo laat zij weten. In geen geval zal Taiji stoppen met de dolfijnjacht, laat een bestuurder weten aan het Franse persbureau AFP. Volgens hem zien Japanners geen probleem in het zowel eten als bekijken van dolfijnen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. anneke zegt:

  Goh,eerst mee zwemmen en kajakken en daarna in de pan hakken. Het moet toch niet gekker gaan worden. Maar ik blijf mij verbazen om de (mensheid) en dat bedoel ik negatief.
  Alles wat mooi is maakt de mens kapot.

 2. perla zegt:

  Dit is werkelijkwaar ronduit schandalig zeg als dit doorgang gaat vinden.
  Echt niet te geloven dit,sjonge jonge jonge.
  Ben benieuwd naar de reactie van Sea Shepherd.