Na een erbarmelijke zit van zeker anderhalve dag in vogelnest, in een boom tegenover het kantoor van House of Animals en Animals Today in de Spaarndammerstraat, is donderdag een kat gered door VET Amsterdam en de brandweer.

vogelnest
De geredde kat met dierenarts Piet Hellemans van VET Amsterdam | Foto: Animals Today

Een bezorgde buurtbewoner had de kat zien zitten, die zich in een vogelnest hoog in de boom had verstopt. Toen het dier na een dag nog niet naar beneden was gekomen besloot de bewoner om de dierenambulance te bellen.

Ter plaatse kwam het team van VET Amsterdam, dat onder andere samenwerkt met de dierenambulance Amsterdam. Ze bekeken de situatie en kwamen al snel tot de conclusie dat hier toch echt de hulp van de brandweer bij moest komen.

vogelnest
Hulp van de brandweer was nodig | Foto: Animals Today

Gejuich
Met de brandweer erbij kon de reddingsactie beginnen. Aanvankelijk klom de kat nog verder te boom in maar uiteindelijk liet hij zich vangen. Onder gejuich van belangstellenden werd het dier naar beneden gehaald en in de dierenambulance meteen nagekeken. De kat heeft niets aan zijn hachelijke avontuur overgehouden. En omdat hij gechipt was kon de eigenaar ook snel gevonden worden.

vogelnest
De kat heeft niets overgehouden aan zijn avontuur | Foto: Animals Today

Wil je meer weten over het werk van VET Amsterdam? Elke donderdag om 16.30 uur publiceren zij op Facebook een nieuwe vlog over hun avonturen.

vogelnest
VET Amsterdam, de brandweer en de kat | Foto: Animals Today

Hieronder stelt VET Amsterdam zich kort aan jullie voor:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

©AnimalsToday.nl