Bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen werd vorige week poes Simba binnengebracht. Haar vacht was helemaal vervilt en dat is niet verwonderlijk, want ze blijkt al 24 jaar te zijn en de laatste 1,5 jaar op straat in Hoek van Holland te leven. Door de klitten in haar vacht kon het dier amper bewegen.

hoogbejaarde kat
Fotocollage: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

De opvang laat op haar Facebookpagina weten:

“We zijn wel wat gewend, maar gisteren schrokken we enorm van de toestand waarin deze poes binnenkwam.”

Het kostte de kattentrimster twee dagen om al het haar van Simba te verwijderen.

Gelukkig is Simba gechipt en na een oproep op Facebook waren de gegevens van haar baasje snel gevonden. Sabine, de moeder van de eigenaar van Simba vertelde aan RTV Rijnmond:

“It’s a miracle before Christmas. Mijn kinderen zijn dierenfreaks en houden het wel in de gaten wat er zoal gebeurt. Op een gegeven moment appte mijn dochter een foto van de oproep en vroeg: is dit Simba?”

De familie is dolblij dat het inderdaad hun kat is die is gevonden. Ze werd gevonden bij een viskraam in Hoek van Holland.

“Helemaal niet ver van huis, maar ze kon zich goed verstoppen. Mijn zoon dacht bij dat appje eigenlijk dat mijn hoogzwangere dochter was bevallen en ze een foto van de baby stuurde. En toen was het Simba. We zijn nog steeds in ongeloof.”

Simba herkende haar baasje meteen. De medewerkers van het asiel waren verrast te horen dat Simba al 24 jaar oud is, terwijl zij het dier hadden geschat op zo’n 15 jaar.

Al sinds 8 augustus vorig jaar was Simba vermist. Sabine:

“Wij dachten: die heeft een plekje gezocht. Ze is al zo oud. Ze heeft waarschijnlijk uit vuilniszakken gegeten.”

Bron: RTV Rijnmond ©Animals Today