Presentatrice Sylvie van der Vaart is met 30% van de stemmen verkozen tot ‘Dom Bontje van 2011’. De jaarlijkse verkiezing van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren beoordeelt het gebruik van bont door bekend Nederland.

Op de site van Bont voor Dieren hebben tienduizend mensen hun stem uitgebracht. Directeur Nicole van Gemert: “Nooit eerder werd er zo massaal gestemd op de genomineerde Domme Bontjes. Ook werd er een stevige discussie gevoerd op social media. Dit toont aan dat dit onderwerp sterk leeft onder de bevolking. Met deze verkiezing willen wij mensen bewust maken van het gruwelijke dierenleed in de bontindustrie.”

Sylvie is in Duitsland onlangs verkozen tot Stijlicoon 2011. Van Gemert: “Bekende Nederlanders hebben een voorbeeldfunctie. Wij hopen dat Sylvie wil overwegen om een bontvrij stijlicoon te worden.” Bont voor Dieren heeft Sylvie van der Vaart een uitnodiging gestuurd om de oorkonde ‘Dom Bontje 2011’ zelf in ontvangst te nemen. Van Gemert: “Het zou kunnen dat Sylvie eindelijk inziet hoe de arme dieren enkel voor hun vacht te lijden hebben. Sinds haar nominatie hebben wij haar namelijk niet meer met echt bont gesignaleerd. In onze uitnodiging hebben wij daar onze waardering over uitgesproken.”

De tweede plaats is voor stylist Maik de Boer. Overige genomineerden waren de cast van Oh Oh Cherso, de diva’s Patricia Paay, Tatjana Simic en Patty Brard, presentatrice Natasja Froger en het Nederlands Bont Instituut.

Bron: Bont voor Dieren


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.