HaaiSurfer Doug Niblack uit de Amerikaanse staat Oregon had de schrik van zijn leven, toen hij zich realiseerde dat hij op een gote witte haai aan het surfen was, in plaats van op zijn surfboard!

Niblack herinnert zich dat zijn surfboard ergens tegenaankwam, toen hij zon’50 meter uit de kust van Oregon aan het surfen was. Daarna zag hij vóór hem een rugvin uit het water steken en realiseerde hij zich dat hij op de rug van een grote witte haai stond.

“Het was aangstaanjagend om ineens de contouren van een haai uit het niets onder me te zien opkomen”, verklaart Niblack aan het persbureau Associated Press (AP). En de vin die uit het water omhoog kwam, was net als in de film”.

“Toen ik de haai met mijn handen aanraakte, voelte het rubberachtig, zoals een wetsuit,” vervolgt hij. “Ik was ervan overtuigd dat dit mijn dood betekende. Toen ik terugpeddelde naar de kust, bidde ik dat de haai me niet zou achtervolgen.”

Niblack schat in dat hij drie tot vier seconden op de haai stond, voordat deze onder hem vandaan zwom. De rugvin van de haai trok Niblack nog een paar meter mee, voordat hij kon ontsnappen.

Bron: Discovery News