Bont voor Dieren - GrafittiNadat Bont voor Dieren stoepen voor winkels in Amsterdam bespoten had met de reverse graffiti “Alleen beesten dragen bont”, was het nu de beurt aan Den Haag. In de buurt waar veel bont wordt verkocht, gingen politici van de Partij voor de Dieren, de PvdA en de SP met de hoge drukspuit aan de slag.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Ons offensief voor een bontvrij Nederland breidt zich uit. We zijn erg blij met de steun van de politiek aan dit initiatief. Reverse grafitti het schoonspuiten van de straat, is een ludieke manier voor protest, maar gelukkig wel een die heel lang zichtbaar blijft op straat!”

Tweede-Kamerlid Esther Ouwehand deed samen met Nine Kooijman (SP) en Tjeerd van Dekken (PvdA) graag mee aan de actie. Niet alleen om het belang van de online petitie van Bont voor Dieren voor een bontvrij Nederland te onderstrepen, maar ook om aandacht te vragen voor het wettelijke nertsenfokverbod, dat binnen kort in het parlement behandeld wordt. Als deze wet wordt aangenomen zal er een einde komen aan alle bontproductie in Nederland, wat een bontvrij Nederland weer een forse stap dichterbij brengt.

De volgende stad die aan de beurt zal komen met de graffiti actie is Rotterdam.