Foto: Roy Beusker

Terwijl de Sea Shepherd-schepen verwikkeld zijn in een kat-en muisspel met de Japanse walvisvaarders in de Zuidelijke Oceaan, vond donderdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij plaats. Geert Vons en Laurens de Groot van Sea Shepherd Nederland waren hierbij aanwezig en mochten een cheque in ontvangst nemen van € 900.000,-.

De Nationale Postcode Loterij, opgericht in 1989 met het doel om goede doelen te ondersteunen, keerde dit jaar een recordbedrag van 284 miljoen euro uit aan 85 goededoelenorganisaties. Van de inleg voor de loterij gaat de helft rechtstreeks naar goede doelen. Inmiddels heeft de Nationale Postcode Loterij ruim 3,5 miljard euro uitgekeerd aan goede doelen op het gebied van mens en milieu. Onlangs werd bekend gemaakt dat de Nationale Postcode Loterij de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld is.

Geert Vons: “Omdat het met name de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij is die de aandacht krijgt van de buitenwereld en in de media, denk ik dat het goed is om ook even stil te staan bij een ander aspect, de achterliggende gedachte. Geld is heel belangrijk om een organisatie te laten draaien en haar acties te laten blijven voeren. Namens Sea Shepherd wil ik de Nationale Postcode Loterij hiervoor enorm bedanken, maar ook zou ik graag mijn dank uit willen spreken in het vertrouwen dat de Nationale Postcode Loterij heeft in Sea Shepherd. Het vertrouwen om de acties en campagnes van Sea Shepherd te willen steunen, niet alleen financieel maar ook in haar media uitingen naar het publiek!”


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.