Een speciale applicatie voor op de smartphone om wilde roofdieren te kunnen herkennen; volgens ARK Natuurontwikkeling een must omdat er steeds meer wilde dieren in Nederland opduiken.

roofdiergids

De applicatie is geschikt voor boswachters, maar ook voor de minder onderlegde natuurliefhebber. Het biedt een overzicht van pootafdrukken, uitwerpselen en andere kenmerken van in West-Europa voorkomende roofdieren. Ook worden er tips gegeven om een bepaald dier, zoals de wilde kat bijvoorbeeld waar te kunnen nemen.

Omschrijving

Roofdieren spreken tot de verbeelding. Sommige roofdieren werden bijna of helemaal uitgeroeid. Een aantal soorten is echter bezig met een comeback. Soorten als wolf, wilde kat, otter en boommarter breiden zich weer uit. Om de roofdieren van Nederland te herkennen is er nu de Roofdiergids-app.

roofdiergids

Voor mensen die regelmatig in de natuur zijn en sporen of de dieren zelf tegenkomen maakte ARK deze handige app. Deze app is geschreven door Jaap Mulder en geïllustreerd door Jeroen Helmer van ARK Natuurontwikkeling.

De handige app helpt bij de herkenning van alle West-Europese roofdieren. Behalve het dier zelf zijn ook zijn look-a-likes, zijn pootafdrukken en keutels afgebeeld. Tekeningen worden toegelicht met een korte tekst. Verder bevat de app tips voor het waarnemen van roofdieren.

Te downloaden via:

Google Play Store;

iTunes App Store.

Bron: L1.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.