Op verdenking van stroperij en illegale wapenhandel zijn in Barneveld en omgeving tien mensen aangehouden. Bij huiszoekingen trof de politie tientallen wapens aan, waaronder stroomstootwapens, kogelgeweren, een handvuurwapen, alarmpistolen, en dubbelloops hagelgeweren. Ook werden er munitie en geluidsdempers in beslag genomen, alsmede twee voertuigen en een grote hoeveelheid vlees van illegaal en beschermde diersoorten.

stroperij en wapenhandel Veluwe
Foto credit: Owen H R / Foter.com / CC BY

De hoofdverdachte, 28-jarige man uit Barneveld, heeft volgens de politie geen wapenvergunning en jachtakte. Wel was hij in het bezit van verschillende wapens met bijbehorende munitie. De politie vermoedt dat hij geregeld jaagde op herten, wilde zwijnen, konijnen, eenden, ganzen en duiven. Ook zou de man wapens hebben geleverd aan anders stropers in Gelderland. Negen verdachten zijn gearresteerd.

In Barneveld zijn drie huizen en een bedrijfspand doorzocht en in de Gemeente Ede nog eens vier huizen. Bij deze huiszoekingen is ook de aanwezige administratie in beslag genomen. In het onderzoek naar stroperij en wapenhandel werkt de politie samen met onder andere het Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer.

Bron: NOS ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.