De rechtbank in de Filippijnen heeft woensdag de tijdelijke verordening, die moest voorkomen dat 25 dolfijnen in gevangenschap naar Singapore zouden worden geëxporteerd, opgeheven. 

tuimelaar dolfijn
Dolfijn op transport | Foto: US Federal Government

De rechtbank in Quezon City had afgelopen vrijdag een 72 uur durende milieuverordening uitgesproken om de export van de dolfijnen naar Resorts World Sentosa’s (RWS) Marine Life Park in Singapore tegen te houden, nadat een groep dierenbeschermers een rechtzaak hadden aangespannen.

Een woordvoerder van RWS zegt blij te zijn dat de rechter de verordening heeft ingetrokken. “Het gaat goed met onze dolfijnen onder de zorg van ons team van ervaren experts en we kijken er naar uit ze te mogen verwelkomen in Singapore”.

Animal Concerns Research and Education Society (Acres), die de zaak hadden aangespannen tegen het resort, zegt in een verklaring het “spijtig” te vinden dat de rechbank de verordening heeft opgeheven. “Het gevecht is nog lang niet voorbij”.

Dolfinaria en mariene parken met dolfijnen staan in direct verband met de gruwelijke dolfijnslachting in Taiji, Japan, zo vertelde de Nederlandse Cove Guardian Erwin Vermeulen aan PiepVandaag.

Wanneer de tuimelaars naar Singapore vertrekken, is niet bekend.

Bron: TODAYonline ©PiepVandaag Monique van Dijk Armor