Pluisje uit Oud-Vossemeer in Zeeland is zeker geen watje. Tot grote bezorgdheid van baasje Levi (7) klom Pluisje een aantal dagen terug in een hoge boom, waarna de poes niet meer naar beneden durfde. De brandweer kon niet helpen met zwaar materieel want dat zakte weg. Gelukkig kwam de kat op eigen pootjes terecht.

Pluisje
Dan ga je luid miauwen | Foto (illustratief, niet Pluisje): publiek domein

Misschien geschrokken door vuurwerk, wellicht carbidschieten, of gewoon tijdens een avontuurlijke bui klom Pluisje in een hoge boom. Dat doen katten wel meer, maar er is altijd een kat die te hoog klimt en niet meer terug durft. Dan ga je als kat luid miauwen om aandacht. Katten leren dat mensen in een vocale wereld leven en ze weten dat we reageren als ze mauwen. Pluis wist dat ook:

“Miauw!!”

Reddingspogingen
De brandweer werd gebeld, maar de bodem onder de boom was te zacht voor zwaar materieel, waardoor Pluisje onbereikbaar was voor de ladderwagen. Een waterstraal bracht de kat ook niet op andere gedachten, waarmee de rol van de welwillende brandweer uitgespeeld was. Ondertussen ging het gemiauw bij baasje Levi door merg en been. Er zat dus nog maar een ding op en dat was de boom omhakken, vertelde hij aan Omroep Zeeland:

.

Op eigen pootjes
Bij katten in bomen wordt wel eens gezegd dat je ze gewoon moet laten zitten. Een gezonde kat met gezonde nagels kan zelfstandig terug naar beneden, heel behoedzaam en liefst buiten alle aandacht om. Het vergt kracht en aandacht, maar ze kunnen het zolang de bast van de boom voldoende grip biedt en niet glibberig is door regen.

Pluisje
Katten kunnen bijna altijd op eigen kracht naar beneden| Foto: publiek domein

Goede redenen om naar beneden te komen zijn honger en dorst. Dat deed baasje Levi helemaal goed, met een schaal brokjes onder de boom. Pluisje overwon de angst, mogelijk door gewenning aan de situatie, en liet haar maag spreken. En dus zag hij de poes tot zijn grote vreugde donderdag weer over het erf lopen. Pluisje kwam helemaal zelfstandig op eigen pootjes terecht. Zo hoort dat bij katten.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel