Zwaargewond kwam de 9 maanden oude Davy zaterdag zijn huis in de Tuinstraat in Den Helder binnengekropen. Het zwarte katertje miste beide rechterpootjes. Zijn voorpoot bleek zelfs vanaf de schouder afgebroken. Een dierenarts heeft het dier moeten euthanaseren.

Davy
Foto (illustratief): publiek domein

Op aanraden van de politie zoekt kattenbaasje Jackeline Dammer nu de publiciteit, want ze wil weten wat er is gebeurd met katertje Davy. Zonder aanwijzingen dat het om het opzettelijk verminken van het dier gaat kan de politie niet veel doen, zo is haar te kennen gegeven. Het is in ieder geval duidelijk dat de verwondingen niet door een dier zijn aangebracht. Dammer:

“Is het een ongeluk geweest of is er een kattenhater actief? Ik weet het niet, echt niet. Ik hoop dat het een ongeluk was – dat is toch makkelijker een plekje te geven – maar dan is het wel gek gegaan. Ook de dierenarts had zoiets nog nooit gezien. (…) Hij heeft niet eens volwassen mogen worden.”

Wie weet meer?
Dammer wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of zelf zoiets hebben meegemaakt. Het moet zijn gebeurd tussen middernacht (van vrijdag 2 op zaterdag 3 februari) en 16 uur zaterdagmiddag. Heb je tips, neem dan contact op met Jackeline Dammer via telefoonnummer 06-82073372, of mail de redactie: redactie@animalstoday.nl.

Bron: Noordhollands Dagblad ©AnimalsToday.nl