Toch nog een beetje mooi nieuws voor de hond, Pay de Limon (Citroentaart). Hij heeft namelijk protheses gekregen voor zijn voorpoten en kan nu eindelijk weer heerlijk rondrennen.

Pay de Limon
Pay de Limon | Foto via The Sun

Vorig jaar werd de hond jankend en hevig bloedend aangetroffen in een vuilnisbak in Mexico City. Zijn voorpoten waren afgehakt door een drugsbende. Het hondenopvangcentrum Milagros Caninos (“Honden Wonderen”) ontfermde zich over hem en zamelde geld in om protheses voor hem te kunnen laten maken.

Volgens Patricia Ruiz, oprichtster van Milagros Caninos, oefenen drugscriminelen hun brute martelpraktijken op honden. Ze zei tegen Reuters:

“Pay de Limon had de pech een georganiseerde misdaadorganisatie tegen te komen. Ze gebruikten hem om te oefenen door zijn poten af te snijden, zoals ze doen met de vingers van mensen die ze ontvoeren.”

Kidnappings zijn aan de orde van de dag in Mexico. Mensen worden ontvoerd door drugsbendes met als doel geld van hun families af te troggelen, of om de gijzelaars te dwingen om voor de bende te gaan werken.

Bekijk hier het filmpje over Pay de Limon

Bron: RTL.nl ©PiepVandaag.nl