Een hond in São Paulo, Brazilië heeft meer dan vier maanden voor de ingang van een ziekenhuis op zijn baasje gewacht. Zijn eigenaar, een dakloze man, was in een park neergestoken en naar het ziekenhuis Santa Casa de Novo Horizonte gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

ziekenhuis
Foto: Cristine Sardella

Na het dodelijke incident rende de hond achter de ambulance aan, die zijn baasje naar het ziekenhuis afvoerde. Hij wacht sindsdien door de ingang van het ziekenhuis. Ziekenhuismedewerkers hebben het dier de afgelopen maanden verzorgd, door hem eten en water te geven. Volgens hen is het dier niet een keer van zijn plaats geweken.

Lokale bewoner Cristine Sardella plaatste twee foto’s en het trieste verhaal van de hond op social media:

“We kunnen veel van dieren leren. Hij wacht op hem, zijn liefde voor zijn baasje is voor eeuwig”.

De eerste keer dat zij de hond opmerkte, bezocht ze iemand in het ziekenhuis:

“Hij stond op om mensen er langs te laten, heel netjes, en ging dan direct weer liggen”.

Adoptie
Cristine Sardella belde een dierenreddingsorganisatie om hem op te laten halen, maar de hond ontsnapte en binnen een paar dagen was het dier 3 kilometer de stad doorgerend, terug naar het ziekenhuis.

De directeur van het ziekenhuis, Osvaldo Sobrinho, verklaarde aan The Dodo dat ze de hond door een dierenarts willen laten onderzoeken en vaccineren en dat er een ziekenhuismedewerker is die de hond wil adopteren, zodra het dier daar aan toe is.

Bronzen standbeeld
Het is niet de eerste keer dat een hond zulke trouw toont aan zijn baasje. In Japan is het verhaal bekend van hond Hachiko, die maar liefst 10 jaar lang op zijn baasje wachtte op het treinstation, nadat zijn baasje hem daar in de jaren ‘20 achterliet. Na zijn dood werd er een bronzen standbeeld van Hachiko geplaatst op Shibuya Station in Tokyo, tr nagedachtenis van de hond en zijn loyaliteit.

hond
Standbeeld Hachiko | Foto: Saschaporsche via Wikimedia Commons

Bron: A19BC ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor