PiepVandaag.nl en Belgische dierenbeschermingsorganisatie GAIA starten e-mailactie. 

Een stiekem opgenomen filmpje van een ooggetuige toont hoe in het stadhuis van Antwerpen in België vorige week in het kader van een zogenaamd artistiek filmproject met de Vlaamse kunstenaar Jan Fabre verschillende katten meters de lucht in werden gegooid.

Videostill van de katten waar mee gegooid wordt
Videostill van de katten waar mee gegooid wordt | Foto via Nieuwsblad.be

Krijsend van angst verliezen de dieren hun evenwicht. Sommige katten vielen slecht neer. Desondanks en ondanks negatieve adviezen van de Stadsdienst Dierenwelzijn en de Adviesraad Dierenwelzijn van Antwerpen, gaf de burgemeester de filmploeg ook toestemming om elders in de stad opnamen te maken, waarbij honden, roofvogels en schildpadden gebruikt worden op voorwaarde dat er een dierenarts aanwezig is en de dierenwelzijnswet wordt nageleefd. Een onaanvaardbaar signaal! Intussen blijft Jan Fabre ontkennen dat de katten mishandeld werden.

Hieronder opnames van de filmploeg met de katten 

PiepVandaag.nl en de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA slaan hiertegen de handen ineen en doen samen een oproep:

Mail naar de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens en cultuurschepen Heylen. Uit je verontwaardiging en eis dat de toestemming aan Jan Fabre en co. om verder dieren te gebruiken onmiddellijk wordt introkken. En ook voor andere eventuele projecten.

[emailpetition id=”9″]
De link naar deze petitie mailen naar vrienden!?

[signaturelist id=”9″]

©PiepVandaag.nl