Onverdoofd ritueel slachtenOp 13 december behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel om onverdoofd slachten te verbieden in Nederland. In de Tweede Kamer was een overgrote meerderheid voor zo’n verbod, maar de Eerste Kamer aarzelt. Maak de senaat duidelijk dat slachten zonder verdoving echt niet meer kan in ons land anno 2011!

Wij, bezorgde burgers, dierenbeschermers en PiepVandaag.nl, constateren dat er een einde moet komen aan onnodig en ernstig dierenleed in halal en koosjer slachthuizen. Bij dieren wordt zonder bedwelming de keel doorgesneden waarna ze doodbloeden en nog minuten bij bewustzijn kunnen zijn tot ze stikken in hun eigen bloed. Terwijl de Gezondheids- en Welzijnswet onverdoofd slachten in principe verbiedt!

Wij verzoeken de leden van het parlement, in het bijzonder de Eerste Kamer, om in te stemmen met het wetsvoorstel van Marianne Thieme dat onverdoofd slachten in alle gevallen verbiedt. Het moet voor een dier niet uitmaken welk geloof zijn slachter heeft. Dieren hoeven geen minutenlange doodsstrijd door te maken terwijl er verdoofd kan worden.

Klik hier voor meer informatie.
Kijk hier wat Jonathan Safran Foer over dit onderwerp te zeggen heeft.
Karen Soeters, oprichter PIEP!, schreef twee opinie-artikelen over dit onderwerp: Onverdoofd Slachten: VVD meet met dubbele maten en Een rund met doorgesneden luchtpijp kan geen doodskreten slaken!

Noot van de redactie: we stellen alle reacties zeer op prijs. We verzoeken eenieder echter wel beschaafd te blijven. Persoonlijke aanvallen en schuttingtaal zullen niet worden geplaatst. Hartelijk dank voor eenieder’s begrip.

Deze petitie is gesloten


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.