Petitie: Verbied jacht met galgo’s in Spanje

Zo’n 50.000 Spaanse galgo’s (windhonden) worden jaarlijks gedood dan wel in de steek gelaten. Podenco’s wacht vaak hetzelfde lot. De massale dump vindt jaarlijks plaats in februari. Spanje is het enige land in Europa waar de jacht met honden toegestaan is, waarbij de hond zelf de prooi opjaagt en doodt. Veel honden worden geadopteerd in Europese landen, maar dit is uiteindelijk geen oplossing voor het probleem. De jacht zelf moet verboden worden. Februari nadert: teken daarom nu de petitie.

Spanje

Verbied de jacht met galgo’s en podenco’s in Spanje. Teken de petitie!

Ga direct naar de petitie.  Tot nu toe 39549 handtekeningen.

Naar schatting zouden 190.000 Spaanse jagers galgo’s inzetten bij de hazenjacht. Deze jachthonden behoren tot de hondensoorten die het meest te lijden hebben in Spanje: de honden worden gedurende een aantal jaar gebruikt voor de jacht en ondergaan hiervoor zware trainingen. Een voorbeeld van zo’n training is dat de hond vastgebonden wordt achter een auto of brommer, en gedwongen is om er achteraan te rennen terwijl deze rijdt. Op deze wijze worden ze getest op uithoudingsvermogen en snelheid en worden ze hierop getraind. Het is een hard leven waarin het dier voortdurend moet presteren. Als de hond niet meer bruikbaar is voor de jacht wordt deze in de steek gelaten of gedood, dat laatste vaak op meedogenloze wijze.

Jachthond als instrument
Olga Lama Rodriguez werkt voor de organisatie Prado in Badajoz, Extremadura, één van de Spaanse deelstaten waar de jacht met galgo’s het meest intensief is. Olga legt uit hoe de galgo in deze regio wordt gezien:

“Galgo’s zijn geen gezelschapsdieren in Spanje. Het is een instrument om te jagen. Ze worden getest en, als ze niet bruikbaar zijn, afgedankt. In plattelandsgebieden zal je niemand zien die een galgo of een andere jachthond uitlaat. In tegenstelling tot kleinere honden worden ze niet beschouwd als deel van de familie… Als je vandaag de dag in een stad in Extremadura met een galgo wandelt, reageren mensen verbijsterd, ze vinden het raar. Diverse keren benaderden mannen ons met de vraag of ze onze galgo’s mochten kopen, ruilen of zelfs ermee fokken. Als we uitleggen dat we de galgo’s niet gebruiken voor de jacht of voor hondenrennen kunnen ze ons niet geloven en noemen ze ons gek.”

De jacht met galgo’s vindt veelal plaats in de deelstaten Andalusië, Castillië en León, Extremadura en Madrid.

Gedumpt of gedood
Als de jachthond niet meer aan de verwachtingen van de jager voldoet, wordt deze gedumpt of gedood. Zo’n 50.000 galgo’s worden jaarlijks op deze manier afgedankt en hetzelfde gebeurt met veel podenco’s. Hierdoor zwerven veel jachthonden op straat, en als ze niet gered worden voor adoptie worden ze vaak overreden op de Spaanse snelwegen. Maar een deel wacht een nog gruwelijker lot: opgehangen worden aan een boom, doodgeschoten in een zak, achtergelaten in een put, en dat alleen omdat het dier niet meer zo snel rende, of gestraft wordt omdat hij een kortere weg nam tijdens een race en daarmee de ‘eer’ van de jager bezoedelde.

Spanje

Als straf opgehangen aan een boom

Oplossing
In Nederland zien we vaak geadopteerde galgo’s en podenco’s. Dit is fantastisch voor de geredde honden die geadopteerd zijn, maar het biedt geen oplossing voor het probleem. Veel galgo’s worden niet geadopteerd, zwerven op straat of sterven een gruwelijke dood. De oplossing ligt in het verbod op de jacht met galgo’s en podenco’s in Spanje. Zo hoeven deze honden niet meer te lijden onder de zware trainingsmethodes en jachtraces die lichamelijk en geestelijk veel van deze dieren vergen, en worden ze ook niet meer jaarlijks gedumpt en/of gedood als ze niet meer ‘bruikbaar’ zijn voor de jacht.

Documentaire
PiepVandaag.nl maakt een documentaire over het zware leven van de galgo en de problematiek in Spanje. In ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’ reist Karen Soeters af naar Spanje en spreekt met reddingsgroepen, opvangcentra en galgueros (jagers) over het lot van de Spaanse galgo. In Spanje ontmoet zij Valentina, een galgo die meerdere malen door haar eigenaar is opgehangen aan een boom, om een langzame dood te sterven…

De film werd gemaakt door Monique van Dijk Armor, Karen Soeters en Estefanía Pampín Zuidmeer en is een productie van PiepVandaag.nl en Cherry Blossom Productions.

Voor ondertitels: klik op CC en selecteer Nederlands.

BROKEN SPIRIT – The Galgo’s Last Run from PiepVandaag on Vimeo

Petitie
Februari komt snel dichtbij. Dan begint de massale dump van galgo’s na het jachtseizoen in Spanje. PiepVandaag.nl, ondersteund door DutchGalgoLobby, Greyhounds in nood Nederland en Greyhounds Rescue Holland, vragen je om de petitie hieronder te tekenen:

Aan de Spaanse overheid,

Wij, bezorgde burgers van Europa, constateren dat er een einde moet komen aan onnodig en ernstig dierenleed van galgo’s en podenco’s in Spanje. Deze dieren worden gebruikt voor de jacht en als ze niet meer voldoen dan worden ze afgedankt. Zo’n 50.000 jachthonden worden jaarlijks aan hun lot overgelaten of sterven een gruwelijke dood: opgehangen aan een boom, achtergelaten in een waterput of doodgeschoten. De trainingsmethoden en jachtraces vergen lichamelijk en geestelijk veel van deze dieren. Spanje is het enige land in Europa dat de jacht met honden nog toestaat.

Wij verzoeken de Spaanse overheid de nodige stappen te nemen om dit dierenleed te stoppen. Veel van deze afgedankte honden worden in Europese landen geadopteerd, maar dit is uiteindelijk geen oplossing voor het probleem. De oplossing is het einde van deze gruwelijke jacht met honden. Wij vragen ook aan de Europese Unie om druk uit te oefenen op Spanje om dit doel te bereiken.


Tot nu toe 39549 handtekeningen. 
Let op: Het kan soms even duren eer je ondertekening zichtbaar is in de stand.

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacybeleid van toepassing]

Deze petitie wordt ondersteund door DutchGalgoLobby, Greyhounds in nood Nederland en Greyhounds Rescue Holland.

Spanje

Spanje

Spanje

©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. stop deze leed !!

 2. John beumer zegt:

  Als ze in Nederland de oudjes en zieken laten verrekken en in oost Europa ouderen bevriezen en de hongerdood sterven makende mensen zich ook niet druk over eenhond in Spanje. Dat moet veranderen.

  • Pascalle zegt:

   De goed gezinde bevolking maakt zich wel zorgen en velen willen dat het veranderd. Maar het ligt nog altijd bij de overheid want die moeten er voor zorgen dat de ouderen en zieken goed behandeld worden. En er zorg voor dragen dat er geen mishandelingen voor mens en dier zijn. Mens en dier hebben recht op een goed en respectvol leven. Zou jij aan honger dood of ophanging of andere mishandeling willen sterven. Dus gun de honden en andere dieren het leven waar ze recht op hebben.

  • PRECIES!!
   Er is nl. geen hiërarchie tussen de diersoort mens en ándere diersoorten. Alle vermeende hiërarchie is nl. ooit door de mens bedacht en bestaat in feite dus niet….!!
   Met andere woorden: alle andere dieren moeten over gelijke rechten beschikken!!!

 3. Vreselijk lot…

 4. Getekend.
  Jagen mag van mij persoonlijk helemaal verboden worden. Met of zonder galgo’s.

 5. Dit MOET stoppen

 6. Getekend! Hier ook twee fantastische galgo’s in huis, een met brandplekjes op zn lichaam (en angst voor gillende kinderen), ander met leishmania. Komen uit grote Spaanse shelter, waar vrijwilligers zich uit de naad werken om deze schatten naar een goed leven te helpen in een warm huisje. Stop deze gruwelen, het zijn elegante, vergevingsgezinde en prachtige wezens met ieder hun eigen persoonlijkheid, met gevoelens, voorkeuren en gedachten. Stuk voor stuk waardevol. Stop de jacht en de mishandeling en moord (ja, velen worden aan bomen opgehangen). Deze honden zijn fantastisch.

 7. 2 Galgo’s geadopteerd en verknocht aan dit ras, wat een lieverds!
  Hierboven lees ik allemaal hartverwarmende reacties en ik hoop op een betere toekomst voor de galgo in spanje. Ik vraag me wel af hoeveel mensen die commentaar hebben geleverd vanavond een stuk vlees of vis naar binnen werken, want ook koeien, varkens, kippen, eenden, vis, etc, etc, etc willen leven en niet geslacht worden voor menselijke consumptie. please, please eet eens zonder vlees of vis er zijn genoeg vervangers en alternatieven.

 8. Wanneer gaan ze in Spanje eindelijk hun verstand gebruiken Zo ga je niet met dieren om.
  Een woord; STOP !!

 9. Ik heb 5 jaar geleden een spaanse galgo geadopteerd toen hij 4 jaar was.vernederd en geslagen …kogrls in zijn lichaam…en toch heeft hij mij al zijn liefde en vertrouwen gegeven.onze liefde is voor het leven!! En toch denk ik vaak al alle anderen die nooit een gouden mandje vinden.ooit hoop.ik dat ze in spanje inzien hoe afschuwelijk ze de honden behandelen!!

 10. Stop met dierenmishandeling. Ik word er misselijk van als ik deze dingen zie of hoor. Dieren zijn er om de mensen leren hoe het wel moet. Dieren vergeven en blijven je trouwens. Dat moeten de mensen eens begrijpen 😢😠

 11. Evelien Holtrop zegt:

  Verschrikkelijk!

 12. Afschuwelijk.
  Ik ben blij dat wij een podenco kruising geadopteerd hebben.
  En ze gered is!
  Helaas hebben ze doordat ze niet kon jagen haar staartje afgehakt.
  Ze heeft gelukkig een beter leven dan in Malta.
  Ze werd gevonden op het strand.
  We zijn blij met haar.

  • Dit mag in 2017 toch niet meer bestaan! Dat Spanje dat nog toelaat is niet te geloven en een schande. Is er weer zoveel in spel (geld) dat het zolang duurt om er een officiële wet op te maken om dit definitief te verbieden??

 13. STOP DIT NU !!!

 14. Swinnen Monique zegt:

  Stop this barbaric brutality. Maltratar a un animal es delito.

 15. De Potter Rose-Marie zegt:

  Hartverscheurend……, waarom kan dit niet stop gezet worden ?!!!!!!!!!
  Onbegrijpelijk, barbaars en gruwelijke praktijken en dit alleen
  maar om jagers te vermaken !

 16. Wat zou het toch uitstekend zijn om die dierenkwellers HETZELFDE LOT te laten ondergaan !
  En dan heb ik het nu ook over alle soorten mishandelingen met alle soorten dieren.
  Dieren zijn gevoelvol en vaak intelligenter dan MENIG MENS !!
  INE VEEN.

 17. Ik schaam mij zowat wel om mens te zijn gelukkig zijn wij natuurlijk niet allemaal zo , maar dat deze brute barbaarse mensen met een gerust hart kunnen gaan slapen allemaal te erg voor worden deze mensen moesten voor de wet zelf opgehangen moeten worden janny kroon

 18. Martha Bruna Neijman zegt:

  Het is te gruwelijk voor woorden. Voor dit soort harteloos tuig zijn ook geen woorden. Lafbekken is een te goed woord en zo zou ik er nog veel kunnen verzinnen. Het zijn echter niet alleen de Greyhounds, wat te denken over het levend in kokend water gooien van honden of ze van hun vel te ontdoen?
  Er moet veel meer aandacht voor dieren en hun leed komen.
  Alle aandacht gaat uit naar diegenen die het niet verdienen.

  Martha

 19. Marianne zegt:

  Barbaars!!!!!!! misselijk om te zien!!!!!
  De rollen moeten worden om gedraaid!
  De Mensen die dit doen het zelfde lot laten ondergaan!
  De politiek daar deugt van geen kanten om dit toe te laten!
  Stoot de hele politiek van hun zgn kroon!!
  WALGELIJKE MENSEN!

 20. Sluit me bij alle commentaar aan.
  Geen woorden voor.

 21. Carla Beens de Ruiter zegt:

  Je kan de mate van beschaving van een volk afmeten aan de manier waarop ze met hun dieren omgaan.
  Niet zelf bedacht hoor, maar ik vind het wel goed.
  Inmiddels hebben we onze 2e Galgo in ons leven. Verslavend deze lieverds, ze zijn zo lief.

 22. Beschaving? Beschamend!

  • Naets Sonja zegt:

   Ik word er misselijk van kunnen ze die beestjes nu niet meer dankbaar zijn ocharme gruwelijk er zijn smerige mensen die verdienen om zo behandeld te worden echt onmenselijk ocharme ik hoop voor hun dat er een einde komt aan al die ellende voor hun geen een van de dieren verdiend zo iets

 23. Anne-Marie De Caluwé zegt:

  Mijn hart breekt telkens weer. Deze prachtige dieren moeten in hun eer hersteld worden en de daders die hen onmetelijk verdriet aandoen, moeten daadwerkelijk gestraft worden en meteen hun jachtvergunning verliezen! Het moet dus echt bij wet verboden worden! Door de straffen op te voeren, verliezen jagers hopelijk hun interesse maar ik vrees er voor…dit zit zo verweven in de Spaanse cultuur, net als stierenvechten. Elke jager met grote boetes op de hielen zitten, tot ze het opgeven, voorkomen dat er met die bedoeling gefokt wordt…een immense taak die veel mensen en toewijding vraagt. Gelukkig zijn er veel goede mensen die het redden van Galgo’s als hun levenstaak zien! Dit is echt een blaam voor de mensheid en moet gestopt worden! Het is hoog tijd dat Mankind Kind Man wordt…

 24. Ine veen zegt:

  Ine Veen:
  Shakespeare zei al:
  “Ik hou van dieren omdat ze menselijk zijn, maar ik hou niet van mensen omdat ze meestal beestachtig zijn”.
  Jaaaaaa… straf die mensen op dezelfde manier met dat wat ze een dier aangedaan hebben!!!
  En wel zonder tussenkomst van de Rechterlijke ‘Macht’ !!!

 25. Manon Robert zegt:

  Te afschuwelijk voor woorden!!!!!!!
  Laten we allemaal tekenen en donateur worden van Greyhounds Rescue Holland.
  Ik ben het al jaren. Ook in Spanje (Catalonië ) heb ik gezien dat er actie ondernomen wordt om hier iets aan te doen en er zijn gelukkig ook vrijwilligers die in de shelters in Spanje werken om deze honden op te vangen en te redden van de”dodenstations”

 26. Derk Lebbink zegt:

  Voor mij geen vakantie in Spanje, tenzij het is om honden te redden,
  door ze bijvoorbeeld naar Nederland te halen en te plaatsen via
  één van de stichtingen, waar mensen ze kunnen adopteren!
  Zoek maar eens, er zijn veel stichtingen die buitenlandse honden redden!

  • Ik heb een hondje gered uit Spanje, aangereden daar en aan zn lot overgelaten… Hij is een super lieve, betrouwbare en dankbare hond. Mijn beste maatje… Voor mij ook geen vakantie naar Spanje meer!

 27. het is , net als het stierenvechten, een barbaarse ongelooflijke wrede gewoonte in een land wat graag voor vol wordt aangezien. Ongelofelijk!! Dit moet echt stoppen!

  • Animallover zegt:

   Landen met dit soort misdadige praktijken moeten onder dwang leren om echt een ontwikkeld land te kunnen zijn.
   Dit soort ziek makende “tradities” moet zo snel mogelijk verboden worden en tot het zo ver is zou niemand daar nog voor een vakantie heen moeten gaan!
   Door dat middeleeuwse gedachtengoed in stand te houden bewijst het land dat het ver achter loopt in de huidige maatschappij.
   Stap maar gauw uit de EU, het merendeel van de mensen daar horen niet thuis in de westerse maarschappij

 28. Ik ben er misselijk van.
  Het is walgelijk…..dit kan je geen mensen noemen die dit doen.
  Wil wel eens weten hoe hard deze nare misselijkmakende dierenmishandelaars kunnen rennen vastgebonden achter mijn auto.

 29. Ik ben zo misselijk nu…….
  Is er niet al genoeg ellende…deze idioten zijn geen mensen meer……….
  Walgelijk!

 30. Maurice Geuskens zegt:

  We kunnen de Spaanse overheid dwingen om de uitbuiting en moord op Galgo’s en andere dieren te stoppen door niet meer zo massaal naar Spanje te reizen. Wie niet horen wil moet voelen

  • Animallover zegt:

   Idd, waaromgeven maar zo weinig mensen daar geen gehoor aan?

  • Geloof me, maar dat werkt niet, omdat het alleen zou werken als iedereen dit zou doen en dat gebeurt nooit. Dus is het misschien beter om JUIST wel te gaan en hier je mening te laten horen en te helpen bij asielen en te helpen bij protesteren. Dit is wat wij doen. Of het helpt?? We zien vaak wel kleine verbeteringen, maar hebben een lange weg te gaan.

 31. H.M. Lubach zegt:

  Te smerig voor woorden! Weerloze dieren zoals stieren en deze Galgo’s worden daar met de regelmaat van de klok mishandeld en vermoord! Er zijn overigens nog meer landen waar een dier niets waard is, dus teken zoveel mogelijk petitie’s tegen dierenleed!

 32. Connie Teekens zegt:

  Dierenmishandeling van de hoogste orde. Hier moet een hoge straf op staan. overheid en regering doe iets hieraan. Het is onbegrijpelijk dat een EU land en zijn bevolking dit toestaat.

 33. Moet echt stoppen wat een wreedheid.Heb zelf nu 5 galgo’s geadopteerd in de loop der jaren.Zijn prachtige lieve beesten.

 34. Dit is niet goed te praten,maar vergeet niet dat er landen zijn waar honden op het menu staan zoals: vietnam,Korea,China! Ook in nederland heb je gruwelijke dierenmishandeling! Veel ( mensen) deugen niet vandaar dat deze aardbol hard op weg is naar de verdommenis !!!

  • Henny Uhl zegt:

   De mens graaft zijn eigen graf.
   Roei zulke “mensen”uit,die dieren uitbuiten en mishandelen dan zou de wereld er beter uit zien.
   Geld overigens ook voor het eten van vlees en ga zo masr door!!

 35. joop van Meel zegt:

  Deze honden zijn zo lief dat je ze in feite alleen maar kan vertroetelen.

 36. Ook dit kan ik niet op een makkelijke n=manier op Twitter plaatsen. Jammer! Elke Tweet brengt toch weer meer bekendheid en waarschijnlijk meer mensen die willen ondertekenen…

 37. E. Rentmeesters zegt:

  Dit moet stoppen!

 38. Thomas Sinoo zegt:

  Spanje is als land achter de Pyreneeën nog altijd een ‘achtergebleven gebied’ waar het met name de positie van (huis)dieren betreft. Het is vooral een kwestie van onwetendheid die aan mishandelingen van dieren ten grondslag ligt. Slechts voortdurend protesteren tegen dit menselijk wangedrag naast het aanleren van respect (te beginnen bij het basisonderwijs) kan hopelijk leiden tot een betere relatie tussen mens en dier (en huisdieren als {wind}honden om te beginnen) in de toekomst. Spanjaarden zijn heus van goede wil en het gaat met heel kleine stapjes vooruit, Er ligt een mooie taak op de overige Europeanen te wachten. Stug volhouden met de missie leidt uiteindelijk tot een overwinning ook voor de mooie, sierlijke galgo!

 39. Karine Goelen zegt:

  Hebben die mensen echt geen hart in hun lichaam !!!!!! Heb aub respect voor al wat leeft en ik hoop dat karma haar werk doet !

 40. william van scheijndel zegt:

  Schandalig allemaal, geef vooral veel informatie door naar de koning van spanje, plus de regering.
  Hoe kunnen ook andere regeringleiders gewetenloos zo rondlopen. Benader zoveel mogelijk de verantwoordelijk personen, ook de EU parlementaries in Brussel. Confronteer hun met de harde werkelijkheid, ook daar lopen ze gewetenloos rond, walgelijk.

 41. Ghandi heeft ooit gezegd: ”De beschaving van een land valt te meten aan de manier waarop ze er met dieren omgaan.” Dus wat dat betreft, is Spanje absoluut geen beschaafd land, integendeel. (Ondanks het feit dat ze er met mensen gelukkig wel normaal omgaan).
  Ik heb laatst gelezen dat Spanje maar liefst zo’n 16.000(!!!!) ‘tradities’ zou hebben waarbij dieren gemarteld en/of vermoord zouden worden! Daar komt het zwerfdieren-probleem in Spanje nog bij, en wat dacht je van hele grote bontindustrie daar…. Om over de grootschalige vee-industrie in dat land nog maar te zwijgen..!!.. Naar mijn mening is het een walgelijk land en hoort het helemaal niet in de EU thuis! Ik ga er ook liever niet op vakantie ofzo.

 42. In het rijk der dieren is de mens het grootste beest!

 43. Sommige van de zoogdier soort mens zijn zo moordend en hartenloos tegen het mooiste zoogdier soort de hond. Dat de zwaarste straf niet hoog genoeg is vind ik. Als je in staat ben een dier iets aan te doen weet ik wel zekker dat de stap om een mens iets aan te doen zo als bij een dier MOORD NIET VER WEG. Dus grijp nu eens in wereldwijd. Waar voor nog de twijfel of onder de noemer daar hebben we de mankracht niet voor. Dat vind ik nou gelul het feit licht er toch. En we weten toch waar het gebeurd. Waar wachten we nog op.

  • Mahatma Gandhi: “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”.

  • Irene Janknegt zegt:

   VERBIED HET JAGEN MET WINDHONDEN OP LEVENDE!!
   DIEREN !!
   SAMEN MET EEN SOLIDE HANDHAVINGSSYSYSTEEM HOGE BOETE’S
   INBESLAGNAME’S .
   BESCHERM DE LEVENDE HAVE O.A HAZEN DE GALGO’S & PODENCO’S , ZONDER VRIJSTELLINGEN !!

   DE PRIJS VAN HET LANGEHONDENLEED
   HAZENLEED ENZ IS ONAANVAARDBAAR !!
   Het houdt elkaar instand .

   REDACTIE VAN PIEPVANDAAG ,
   BEDANKT VOOR HET PLAATSEN VAN DEZE
   PETITIE .

   Irene Janknegt

 44. P.M Boorsma zegt:

  Een dier is geen ding!

 45. Gj leemans romunde zegt:

  Vreselijk dit . Dit moet stoppen stelletje dieren beulen.

 46. Boycot Spanje. Ga er niet op vakantie, koop geen Spaanse producten, laat geen gelegenheid voorbij gaan om je kritiek te uiten.

  • Diana van Engelen zegt:

   Jammer dat mensen in hun commentaar vergeten, dat er ook héél veel mensen in Spanje zijn die zich het lot van de dieren in Spanje wel aantrekken.
   Deze mensen staan iedere dag klaar voor deze dieren,in weer en wind!
   Wil je iets doen, oordeel dan niet vanuit je stoel, maar ondersteun de asiels in Spanje!

   • Diana van Engelen zegt:

    Jammer dat mensen in hun commentaar vergeten, dat er ook héél veel mensen in Spanje zijn die zich het lot van de dieren in Spanje wel aantrekken.
    Deze mensen staan iedere dag klaar voor deze dieren,in weer en wind!
    Wil je iets doen, oordeel dan niet vanuit je stoel, maar ondersteun de asiels in Spanje!

    • dit artikel gaat over de misstanden met de galgos, die wordt door mensen gepleegd en over die mensen gaat het artikel. Schrijf zelf een artikel als je een ander onderwerp aan de orde wil stellen.

   • Echt niet te geloven, stopt dit beestenleed, straf diegene die het doen.
    Gigi

  • Karin van der Heijden zegt:

   ik woon in Spanje en heb afgelopen maart een hond uit een shelter bij Barcelona geadopteerd. Daar ,en op heel veel andere plaatsen, werken vrijwilligers die met hart en ziel voor de honden zorgen. Die verdienen het niet dat er zo over alle Spanjaarden gedacht wordt. Zeker zijn er veel wrede mensen maar ook heel veel goede mensen!

   • Mary van kempen zegt:

    Spanje verdient geen stuiver aan mij alle landen waar veel toeristen komen zijn slecht voor dieren ik heb zelf 2honden uit Portugal en 1uit zakynthos

  • Heb je helemaal gelijk in, ben nu 70 wist als kind al van het zgn. stierenvechten en zou nooit naar Spanje willen gaan, en ben er dus nooit geweest ook niet op doorreis.

 47. Odette Verdeyen zegt:

  Afschuwelijk en hoe de jagers hun honden behandelen,beulen noem ik dat…..en dat de meeste onder hen dan nog kinderen moet opvoeden ook😰

 48. laat deze gruwel stoppen nu niet morgen hopelijk zijn we samen sterk

  • Stop met dieren te gebruiken ,die gruwel,honden zijn geen speelgoed,laat de galgos met rust,,
   help hen te beschermen,,,ben een dierenvriend,,,,

  • Dick van Spronsen zegt:

   Er zijn ook aardige Spanjaarden hoor. Dat zovelen van u hier uw afschuw uit, is natuurlijk volkomen begrijpelijk maar hopelijk bent u net zo verontwaardigd over het dagelijks leed van dieren op weg naar en in de slachthuizen, ook in Nederland, dat nog een lange weg te gaan heeft naar diervriendelijkheid zonder discriminatie.

   • Iet Freijido zegt:

    Ben het helemaal met U eens, maar mensen zijn snel in hun oordeel en scheren dan gemakshalve maar alles over 1 kam. Er zijn absoluut veel misstanden in Spanje qua diervriendelijkheid ( in Nederland niet ??)en ondanks dat er nog een lange weg te gaan is, zie je bij een groot deel van de Spaanse bevolking een mentaliteits verandering tov dieren in positieve zin.

    • nee niet alles over een kam, het gaat hier specifiek over de misstanden met de galgos laten we ons niet laten verleiden om de aandacht van deze zaak af te leiden door andere zaken erbij te halen dit is al erg genoeg en verdient de volle aandacht wan daar gaat het artikel over. Wil je over andere zaken een discussie, wat let je om ook een artikel te schrijven?

   • Harrievegan zegt:

    Ik ben het helemaal eens met Dick van Spronsen. Nederland is niets beter dan al die andere landen. Natuurlijk teken ik de petitie. Maar het enige dat ooit de morele houding t.o.v. dieren kan veranderen is wereldwijd veganisme. Het besef dat een ander dier geen eigendom/buit kan zijn.

 49. Mike van Hees zegt:

  Achterlijk land en k.t volk…..bah hoe kan je dit doen….daar snap ik echt niks van.

  • Zoals in ieder land en bij alle nationaliteiten heb je goede en slechte mensen. Er zijn dus inderdaad in Spanje ook slechte mensen die gruwelijke daden doen, net zoals in ieder ander land. Maar de meerderheid van de Spanjaarden zijn goede mensen hoor. Je kunt niet iedereen over 1 kam scheren. Ik ben vrijwilligster in een asiel hier in Spanje en werk met mensen die heel veel over hebben voor de dieren. Spanje is geen achterlijk land en de bevolking is geen k.tvolk

 50. willy gautier zegt:

  STOP met vermoorden van dieren. Ieder levend wezen heeft het RECHT op LEVEN en het is onze menselijke PLICHT dit te RESPEKTEREN en zelfs te ONDERSTEUNEN. De wereld zou er veel mooier uitzien mocht de mens : MENSEN, DIEREN en NATUUR met RUST GELATEN WORDEN.

 51. Marjolein zegt:

  Achterlijk land! Stop hiermee!

 52. Dit moet stoppen dieren hebben ook gevoel vreselijk

 53. Ida Sprietsma van Kranenburg zegt:

  Stop deze afschuwelijke dierenmishandeling, schandalig dat dit vandaag de dag nog steeds gebeurd!!!

 54. Er word ieder jaar zo veel geld opgehaald tijdens 3FM voor verschillende goede doelen.
  Waarom niet eens een keer iets voor de dieren?

 55. STOP deze ellende!
  STOP dit dierenleed!
  NU!! Er zijn al genoeg slachtoffers.

 56. SPAIN, YOU’RE A DISGRACE!!!

 57. Ria Bisschop zegt:

  Wie wil er nog op vakantie naar zo’n land.? Laat ze eerst maar eens fatsoenlijk met de dieren omgaan. Dit is gewoon WALGELIJK….!!! Mij daar niet meer gezien, denk er niet aan…!! Dierenbeulen…!!!

 58. Herman Morren zegt:

  When people abuse animals, they abuse also people, this next step is very small.

 59. Stop

 60. Mieke Witteveen zegt:

  De EU vindt hun eigen portemonnee spekken het allerbelangrijkste, lijkt het wel…

  Nooit doen ze iets voor onze Dieren!!!

  Daarom alleen ben ik tegen die hele EU……..

  HELP ONZE DIEREN VERDORIE: VERZWAAR DE DIEREWELZIJNSWET HEEL ERG!

 61. Stop Dierenmishandeling

 62. Tony Ryckaert zegt:

  ne maat van mij heeft een galgohondje gered en laten overkomen….het gehavende beestje was vooral bang en terughoudend voor menselijk contact. ondertussen zijn we al zolang verder en , echt, zo een brave lieve hond, ze is aanhankelijk geworden, tis een schatje.
  ik denk persoonlijk dat het aan de kwekers ligt en dat die aangepakt moeten worden want uiteindelijk zijn zij de leveranciers voor de dierenbeulen, zolang die leveren zolang zal het probleem blijven, als het onwettig wordt gaan ze gewoon int “zwart” verder…de macht van het geld is onmenselijk

  • Beste Tony….Spanje is een land van geen wetten respecteren in heel veel opzichten. Soms ….of beter gezegd VAAK heb je als dierenbeschermer geen ander alternatief als een hond te stelen om hem te beschermen. Tony….wat kan je verwachten van een land die bij kinderen het stierenvechten promoot !? Het is gewoon blijven vechten maar dan met open kraan….hier wordt steeds erger en erger….Lijkt dat er mensen achterlopen in de tijd wat hun ontwikkeling betreft…

 63. Janine Behr zegt:

  Dit is barbaars!
  Dieren Zijn geen gebruiksvoorwerpen!
  Ik zeg :”Stop er nu alsjeblieft mee!!?”

 64. liesbeth Stemkens zegt:

  STOP!

 65. Betty Eben zegt:

  Ben beschaamd dat ik tot het mensDOM behoor, begrijp deze gruwels niet. Natuurlijk ben ik als dierenvriend en vegetariër uit dierenliefde en bezitter van een enorm lief hondje tegen al dit zinloze geweld !!!!!!!! Schandalig dat sommige mensen tot zulke mishandelingen in staat zijn

 66. NATALIE DE KLIJN zegt:

  Dit MOET stoppen!!

 67. Doe alles wat ik kan om de STOP van de jacht / races te promoten..!
  Ben overgelukkig dat ik m’n Vega’tje heb kunnen adopteren( via galgo-project)
  Ze is duidelijk gelukkig, maar de trauma’s blijven…
  Ik hoop dat Spanje nu Argentinië opvolgt..!!!

 68. eleonora de meyer zegt:

  Ik ben een dierenvriend in hart en nieren, kan daar eigenlijk allemaal niet goed tegen, zeker dat soort van hond, zo lief en mooi, waarom al die verwaarlozingen, ben daar helemaal kapot van, heb ook hier in Spanje na mijn aankomst onmiddellijk een hondje geadopteerd, ik dacht dit is er weer ene die gered is.

 69. Shania De Clercq zegt:

  Ongelooflijk dat ze zulke lieve beestjes pijn doen!😬
  Gelukkig hebben wij ook een galgo geadopteerd!❤

 70. ongelofelijk dat deze barbaren dat in deze tijd nog kunnen doen
  verbied onmiddellijk dit soort rashonden+ander rashonden die voor de jacht gebruikt worden
  en onmiddellijk deze jacht wettelijk verbieden desnoot met de kracht van brussel.

 71. Clarie Wohl-Morks zegt:

  Als je de mens leert kennen, ga je van dieren houden.

 72. Vreselijk dat dit in een land die lid is van de Europese Unie kan gebeuren! Dierenleed in Spanje moet uitgebannen worden, niet alleen deze vorm van dierenmishandeling , maar ook tegen de stieren!
  Europese wetgeving??? Laat me niet lachen! Tijd dat Brussel eens een echte vuist maakt en keihard ingrijpt!!

 73. Francisco J. Barbero, voormalig psychotherapeut in Nederland, doet alles voor een stichting tegen dierenmisbruik.
  kijk op Google. Ik meen dat hij in de buurt van Alicante woonta

 74. Wouter Groeneveld zegt:

  Ik zie hier veel polariserende reacties. Er zijn dierenvrienden in zowel Nederland als Spanje, net zoals er dierenbeulen zijn in beide landen. Ja, de Koning van Spanje jaagt maar die van Nederland ook. Spanje heeft stierengevechten maar Frankrijk en andere landen ook. Ik sta versteld hoe wreed ze in Nederland kunnen zijn met onder anderen het zwanendriften en door bv. een zeearend uit de lucht te schieten. Stop dus om te denken dat we het in Nederland beter doen. Probeer met dit soort acties de mentaliteit van hen die niets om dieren geven te veranderen.

 75. stop deze walgelijke praktijken NU wij hebben zelf een galgo een lieve schat van een hond gered uit spanje hij heeft alvast een goede thuis gevonden samen met onze beagle hebben zij beiden een luxe leventje ze kunnen genieten van het leven ik hoop dat er nog velen zullen volgen aan ons voorbeeld zij verdienen dit niet doe met de beulen wat zij met deze honden doen ze zouden wel anders praten ik vond het verschrikkelijk AUB STOP DIT GEWELD GEEF HEN RECHT OP EEN WAARDIG LEVEN

 76. Keihard afstraffen….sancties opleggen door de EU

 77. Janneke Berghuis zegt:

  Dat dit nog steeds kan in Europa, onvoorstelbaar!!! Ernstige dierenmishandeling!

 78. STOP!!!!!!!!😢

 79. Leny Hemminga zegt:

  Spanje….stop dit leed….het zijn ondragelijke beelden die we via FB te zien krijgen van jullie Cultureel erfgoed!
  Ik heb zelf 6 Galgo’s geadopteerd uit jullie mooie land….nouja mooi…jullie cultuur is barbaars!
  Honden ophangen voor de lol….stieren vermoorden voor de lol…..en jullie konijng werkt er ook aan mee ?
  Nee dit moet stoppen….!!

 80. yvonne den ouden de pagter zegt:

  Pure dierenmishandeling, te gruwelijk voor woorden!

 81. gerard van der Kolk zegt:

  Stoppen met die achterlijke gebruiken! Je schaamt je als mens kapot dat dit nu nog gebeurt! Ongelofelijk!

 82. Freddy Van Dael zegt:

  Stop aub met het dumpen of mishandelen van dieren.
  Ze misdoen niemand kwaad en als mens kunnen er nog vele een lesje van leren,kortom laat ons beschaafde mensen zijn in een wereld van vrede alsook voor alle dieren.

 83. Dieren beschermen is mensen beschaven

 84. Cleynen. Josee zegt:

  Laat deze gruwelijke daden stoppen hebben deze mensen geen gevoelens?

 85. Ik heb een bastaard podenco uit de vuilnisbak kunnen redden en het is de liefste hond van de wereld.
  Deel deze petitie als het mogelijk is (via Facebook of zo)

 86. Susanne van Os zegt:

  Wat zijn er toch veel mensen op aarde die lijden aan gevoelsarmoede en respectloos omgaan met dieren. Alsof ze emotioneel dood zijn van binnen en hun macht- en statuswellust, – inclusief de daarbij behorende agressie – , botvieren op deze kwetsbare (hardwerkende) dieren. Voor mij zijn deze praktijken onbegrijpelijk. Heel enge mensen…! En ja, dat moet van buitenaf – met Wet- en Regelgeving – verboden worden & stevig gehandhaafd. Want anders zullen deze barbaarse praktijken niet veranderen, vrees ik.

 87. Mevr.A Tolenaars zegt:

  Deze walgelijke dieren mishandeling moet stoppen.
  God gaf ons deze dieren om er goed voor te zijn,en ze lief te hebben.
  Niet om ze te mishandelen,weet als de tijd er is dat U deze aarde gaat verlaten.
  Komt U voor onze Vader in de hemel te staan,en mag U verantwoorden wat U hebt gedaan.
  Ik zou niet graag in U schoenen willen staan.

 88. Pieter-Jan zegt:

  Dit moet zo snel mogelijk stoppen!!
  Dit is mishandeling!
  Oneerbiedig gedrag tegenover Calgo’s
  In 2017 moet het afgelopen zijn!
  Teken daarom deze petitie!!

 89. Monique Tummers zegt:

  Stop met dit barbaars gedrag.

 90. Peter W. Vlaskamp zegt:

  Recent tijdens een wandeling met eigen ogen een skelet gezien met daarnaast de kogelhuls, waarschijnlijk van vorig jaar, daar word je stil en boos van.
  Advies: Dader zo zwaar (financieel) straffen, dat hij zelfs zijn geweer zou moeten verkopen om de boete te kunnen betalen! Iemand met deze mentaliteit zou levenslang geen dieren meer mogen hebben.

 91. Spanje is bijna de topspeler in het dieronvriendelijke omgang! Ze denken dat ze superieur zijn met hun aantastbare eer en uiteindelijk zo met die honden en stieren om te gaan. Stelletje Fuckers! Hoop dat de mensen die dit doen een zeer langzame en pijnlijke dood toegevoegd gaan!

 92. Zeer ernstige vorm van dierenmishandeling, wil je dit als land op je geweten hebben en deze beruchte naam behouden in 2017 ?? . Walgelijke sport; barbaars. Deze honden doen alles om hun “baasje” tevreden te stellen en als dank deze gruwelijke dood. Deze honden zijn enkel objecten voor deze eigenaren, STOP dit zo snel mogelijk!!!

 93. anny mertens zegt:

  Stop dit,waarom zo een dierenmishandelingen in jullie land??

 94. JolandaPauli zegt:

  Walgelijk! Welke monsters doen dit deze arme dieren aan :(

 95. Jolanda Gaal zegt:

  Verenigd Europa?
  Laten wij deze hel op aarde dan stoppen voor deze stumpers, die zo uitgebuit en mishandeld worden.
  de straat op… met zijn allen! Op naar de ambassade van dit land (SPANJE) vol Nederlands toerisme.

 96. Stop dit vreselijke dierenleed .
  Mensen die hier toe in staat zijn,hebben geen geweten of hart….zorg dat je goed voor je dierenen bent. dan is je hart zuiver

 97. Jacky Geurts zegt:

  Onze geadopteerde galgo, zwierf in in de straten van Toledo. Nu nog steeds 2,5 jaar na dat hij bij ons in huis kwam zien wij iedere dag de gevolgen van het leed dat hij meegemaakt heeft. Met heel veel geduld leert hij dat hij ons mag vertrouwen, maar hij is er nog lang niet. Wij hebben besloten een druppel op de gloeiiende plaat te zijn, en een hond een veilig thuis te bieden. maar daarmee is het niet over, het is te weinig. jacht met Galgos en podenco’s moet stoppen. De honden hebben recht op een lang en gelukkig leven zonder zorgen zonder pijn.

 98. Dit moet zeker stoppen, anno (bijna) 2017.
  Dit is zeker geen diervriendelijk land (stieren gevecht,
  de jacht met honden en omgaan met katten & poesjes)
  Mensen, als het land niets onderneemt, zo je toch
  verwachten dat de Europesche wet wat onderneemt!

  Helaas, vandaar mijn/onze steun.
  (Idem deze actie voor China met hun honden brrrr)

 99. HenniE Beelen zegt:

  Fijn dat er mensen zijn die hier duidelijk NEE tegen zeggen. Ik hoop van harte dat dit tot resultaat gaat leiden.
  Ik ondersteun de petitie van harte

 100. de stobbeleir ingrid zegt:

  STOPPEN!!!!!

 101. Tania Van de Populiere zegt:

  Afschuwelijk heb hier geen woorden voor, arme dieren , zwaar gestraft moeten ze worden deze beulen. Hopelijk komt er zo snel mogelijk een einde aan deze praktijken ze moesten met hen juist hetzelfde doen , dit zijn geen mensen maar monsters. Van dit kan ik nachten wakker liggen, dat zo iets kan bestaan, ze moesten hun schamen, zijn niet juist in hun hoofd. Laten we dit zoveel mogelijk delen mensen het moet STOPPEN AUB !!!!!!!

 102. Wat een raar land is Spanje toch als het om dieren gaat. Eigenlijk zou er niemand meer op vakantie moeten gaan als protest tegen dat stierenvechten, alle ellende met honden en katten, enz.

 103. Wat een mooie machtige beesten beseffen die daar niet dat onze kinderen niet meer zullen weten welke dieren er in het wild hebben geleeft en voor wat voor de rijke om een trofee te hebben bha schande

 104. bisschop mariette zegt:

  Stop met de dieren te laten rennen ONOZELAARS

 105. Yvonne van der Burg zegt:

  Dit vreselijke dierenleed moet stoppen onschuldige dieren zo martelen is afschuwelijk en moet per direct gestopt worden. waarom kan dit toch niet? ik wil wel een handje komen helpen hoor.

 106. Fatimah Kleinjan zegt:

  Mensen die dieren zo vreselijk mishandelen zijn monsters! Deze mensen moeten hetzelfde behandeld worden zoals zij de honden behandelen!!!!

 107. Alsjeblieft laat het stoppen

 108. joke de reus zegt:

  heb zelf een podenco Zo minderwaardig en veel leed

 109. Tina Galguitos zegt:

  Petitie gedeeld op website en Facebook GINN

 110. Carina Wagemans zegt:

  Stop deze gruwel geef deze dieren een warme thuis dat is wat ze verdienen ipv mishandelt te worden

 111. Ik wil dat deze mishandeling van deze dieren stopt.

 112. Dit moet gestopt worden, afschuwelijk! arme dieren!

 113. yvonne groot zegt:

  dit had al jaren geleden moeten stoppen een vreselijke schande en dat in een mooi vakantie land ,vreselijk !!!!

 114. Heb respect voor dieren, stop dit gruwelijk en zinloos dierenleed !!!!!!!

 115. Danie Coolen zegt:

  Stop met deze deze gruwelijkheden.

 116. Truus korhorn zegt:

  Dit moet stoppen😈

 117. Hilde. Vanwaes@telenet.be zegt:

  Stop aan deze gruwelijke daden. Deze lieve mooie honden verdienen allen een ander leven. Stop aan de dierenbeulen

 118. Laat toch de dieren met rust we zouden jullie es moeten zo martelen

 119. de bree monique zegt:

  Laat deze gruwel stoppen, zware straffen voor die barbaren

 120. Martine pantophlet zegt:

  Verschrikkelijk, wat ongeletterde barbaren, die missen wat in hun hersens, stoppen of uit de EU !!!!

 121. linda groenevelt zegt:

  Dit moet stoppen !! Wanneer wordt Europa wakker en doet iets aan het vreselijke dierenleed in Spanje. Elk jaar weer ……
  Galgo’s zijn de meest sociale, lieve dieren die ik ken. Wij hebben er drie en zij hebben een vreselijk verleden helaas…..
  Wonderbaarlijk hoe zij zich ondanks alles aanpassen aan de nieuwe situatie.
  Wat zijn ze lief !!

 122. Wat een schande we leven in de 21ste eeuw, stop deze barbaarse praktijken. Waarom zijn de dieren de dupe van alles ?

 123. De wannemacker Carine zegt:

  Deze lieve weerloze honden hebben recht op een normaal gelukkig leven.
  Stop en verbied deze gruwelijke dierenmishandelingen.
  Stop aub!!

 124. Galina Vorobjova zegt:

  Ik ben tegen alle soorten mishandelingen van dieren. Ik heb geluk dat ik tenminste een galgo heb geadopteerd.

 125. Nico Bulder zegt:

  Het wordt tijd dan de ZOMBIES van de mensen gescheiden wordt om nog meer dierenleed te voorkomen!

 126. Hoe is het mogelijk dat degenen die dit doen, zich ook nog mens durven noemen.

 127. Dit moet stoppen walgelijk

 128. Sel Katarina zegt:

  Stop met deze gruwelijke dierenmishandelingen deze dierenbeulen moeten gestraft worden !

 129. Maleis Felix zegt:

  Dit is barbaars. Mensen zijn nog beestiger dan dieren de zelf. Alles voor eigenbelang . Geld…..!!!! Vreselijk. Spanje”””” verbied stier gevechten en hondenraces.

 130. Michel van der Kleij zegt:

  Het is een schandaal dat zo’n boevennatie ongestraft z’n gang kan gaan met het martelen van dieren op allerlei manieren en dat de EU hier niets aan doet. Ze moeten alleen al op grond van dit middeleeuwse gedrag uit die EU getrapt worden!

 131. Mieke nuijts zegt:

  Verschrikkelijk moeten ze verbieden kan niet langer zo stop ermee meteen we leven niet in de middeleeuwen de honden hebben dit niet verdiend hun ziel kan ook gebroken worden net als van een mens

 132. Jeanne Servranckx zegt:

  Dat zal hetzelfde zijn als met de stierengevechten !! er is te veel geld mee gemoeid !
  Hetgeen Mahatma Gandhi zegde is de waarheid ! : “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”.

 133. Sabine Tavernier zegt:

  Dieren dienen niet voor het entertainment van de mens!!!

 134. Kan danniemand die Spaanse walgelijke dierenbeulen stoppen. Help de dieren toch tegen dat Spaanse duivelsgebroed

 135. helen de wolf zegt:

  Stop deze gruwelijke dierenmishandeling!