Petitie: ‘NEE, niet nog eens 50 miljoen naar gigakippenfabriek Oekraïne’

In Nederland willen we geen megastallen, maar ondertussen maken we met Nederlands belastinggeld in de Oekraïne ongemerkt de realisatie van een gigastal voor Myronivsky Hliboproduct (MHP), mogelijk. In deze kippenfabriek zijn per jaar 111,7 miljoen kippen de dupe van grootscheepse massaproductie. Per week gaat het om maar liefst 3,6 miljoen dieren.

Ga direct naar de petitie

Gigastal Oekraïne

Gigastal Oekraïne

Om even een vergelijking te maken: Bleker vindt 240.000 vleeskuikens de maximale bovengrens. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt dat veel te veel. Het bedrijf in de Oekraïne dat wij mee helpen financieren is 74 keer groter dan Blekers bovengrens. Het moet zo groot worden als 12 keer Grubbenvorst.

De afgelopen tien jaar heeft Myronivsky Hliboproduct (MHP) voor maar liefst 332 miljoen euro aan exportkredietverzekeringen en leningen ontvangen van Atradius DSB, de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) en de International Finance Corporation (IFC, onderdeel van de Wereldbank Groep). En nu ligt er een voorstel klaar om deze gigastal nog eens met een extra 50 miljoen dollar te steunen, waar ook Nederlands belastinggeld mee gemoeid is. Hoe dat kan?

De International Finance Corporation (IFC) is een zogeheten multilaterale financiële instelling en maakt deel uit van de Wereldbank Groep. Het is de grootste wereldwijde ontwikkelingsinstelling, die zich uitsluitend richt op de particuliere sector in ontwikkelingslanden. De IFC is in handen van 184 lidstaten waaronder Nederland. Nederland vertegenwoordigt ook de Oekraïne binnen de bank en heeft 4,5% van de stemmen.

IFC zegt actief te zijn in ontwikkelingslanden met als doel bedrijven en financiële instellingen in opkomende landen te helpen banen te creëren, belastinginkomsten te genereren, de milieuprestaties te verbeteren en de lokale gemeenschappen te helpen.

Bij datzelfde IFC ligt nu dus een nieuw voorstel voor extra financiering. Deze lening kan goedkoop verkregen worden omdat ook de Nederlandse staat en dus de Nederlandse belastingbetaler als aandeelhouder van de Wereldbank garant staat. Bijzonder is daarbij dat de Tweede kamer eerder dit jaar een motie heeft aangenomen die stelt dat de Nederlandse overheid op geen enkele wijze mag bijdragen aan de financiering van megastallen in het buitenland.

Op 7 december aanstaande zal de raad van bewindvoerders bepalen of Myronivsky Hliboproduct de verzochte 50 miljoen toegewezen krijgt.

Roep de raad van bewindvoerders van het IFC op NIET akkoord te gaan met dit voorstel en teken de petitie! De petitie zal aangeboden worden aan Executive Director (vertegenwoordiging Oekraïne) van de Wereldbank, Rudolf Jan Treffers.

[emailpetition id=”10″]
De link naar deze petitie mailen naar vrienden!?

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. het wordt tijd dat er eens aan het welzijn van deze dieren wordt gedacht.dit kan echt niet!

 2. Remo vd Wijst zegt:

  Wanneer gaat het verstand het nou eens winnen van de hebzucht bij alle politici die dergelijke zaken mogelijk maken?

 3. Dit is weer zoiets om de hoop en het geloof in de mensheid en de toekomst te verliezen.
  Het gaat maar door, en het gaat maar door; in een dergelijke wereld willen wij niet leven.
  Onze god is de hebzucht en we hebben werkelijk nergens meer respect voor.
  Als we de moed hadden stapten we er uit.

 4. Tiineke Arbacht zegt:

  Bar en boos. Liefdeloos en respectloos. Mensen wordt wakker, wij hebben al deze ellende niet nodig in ons lijf. Genieten van andermans (dieren)leed, daar komt het op neer. Er is genoeg andere volwaardige voeding om van te genieten, vol met vitamine en mineralen.

 5. Promote how poisonous sigaret buds r or promote healthy foods, not sick chickens and dairy, a lot of europeans r intolerant to it.

 6. @ina.t
  Zoals jij het schrijft zo denk ik er ook over,bedankt mooi verwoord!!

 7. Beste mensen,

  Als men eerst eens ging proberen in ons eigen land, om daar de zaak beter op het spoor te zetten, dat hier het mishandelen van dieren tegen te gaan, dat zou al een goede start zijn!
  Het niet eten van de slachtdieren, dat heeft geen enkele zin, er zijn immers mensen die graag elke dag dat stukje vlees op hun bord wil hebben, het is dus ook niet uit te bannen in de samenleving, dat is gewoon valse hoop koesteren, dit is dus echt nooit meer terug te draaien.
  Als men dit hadden willen voorkomen, dan zou men in de oertijd al in moeten gegrepen hebben.
  Dieren en mensen zijn nu eenmaal jagers en bejaagden, en dat is gewoon en normaal, zo zit de hele wereld in elkaar.
  Dit heeft dus ook niet als reden, dat het gezonder zou zijn, om geen vlees meer te eten, dat is gewoon onzin. Dat is ook niet wetenschappelijk onderbouwd. Het gaat immers om het respect voor deze dieren, en hun welzijn!

  Enkel zou men véél meer respect moeten hebben voor de slacht dieren, en dat is wat er nu speelt.
  Die vieze Megastallen, die moeten echt allemaal afgebroken worden, te beginnen in ons eigen land!
  Ons land zou dus om te beginnen ook geen geld of andere steun moeten verlenen om in andere landen dergelijke projecten op te starten.

  Wat ik de laatste jaren ook veelvuldig gezien heb, dat is het loslaten van de dieren die gefokt en gebruikt worden voor de bont handel.Dit is dus ook een hele grote vergissing, dit schaadt deze dieren.
  deze dieren kunnen dus echt niet overleven in de natuur hier, en dat vergeten deze activisten ook mooi, wie is nu hier degene die dieren mishandelt!
  Een veel beter alternatief is er voor te zorgen, dat het alvast in ons land verboden is of word, dat er uberhaupt dergelijke dieren gefokt worden voor de bonthandel.
  Enkel bereikt men dan weer het tegendeel, dat deze fok en bonthandel naar de andere landen verhuizen, en dat het er daar nog veel erger aan toe gaat dan in ons land!
  Dus, wat heeft men met alle zaken nu bereikt, ja, helemaal niets!

  Het probleem ligt dus bij die rijke stinkerds die steeds deze bontjassen blijven kopen.
  Die zou men eigenlijk aan moeten pakken!

  Met vriendelijke groet,
  Ad

 8. Ik vind het gewoon onbegrijpelijk dat er zo met dieren wordt omgegaan en dat nog steeds in 2012. Het is gewoon een holocaust voor veel dieren in deze consumptiemaatschappij. Mishandeling, moord, stress, vernedering, verwaarlozing, kleine ruimtes, opsluiting, religie waanzin, dieronwaardige tradities en zo kan ik nog even door gaan en dat alles door de zogenoemde ´mens`. Als mensen zo zijn, dan ben ik geen mens meer. Ik wil dat er een ander woord komt voor mensen met een hart en liefde voor alles wat leeft in onze natuur en samenleving! De mens zit vol van oorlogje spelen, haat, geld, macht, etc., ben het gewoon schijtzat.
  Ik woon liever in een hutje op de hei met mooie dieren en natuur om me heen, dan al die moord en doodslag van de ´geciviliseerde mens´, laat me niet janken zeg, stelletje hyporcrieten. Maar ze hebben niet door dat de wereld zo ´mooi´ ten onder gaat…. DE SCHULD VAN DE MENS!

 9. Spoormaker zegt:

  No way !! Weg ermee !! Andere doelen zijn belangrijker !!! Arme kinderen helpen bijv. !!!

 10. J Schoorl zegt:

  .

 11. matthias friedenberg zegt:

  ik heb geen waardering vor deze domme mensen die alleen denken aan geld verdienen

  en geen enkel gevoel hebben voor al wat leeft.

  de mens is verantwoordelijk voor de zwakkeren en dieren die afhankelijk van ons zijn maar helaas ….

 12. A.Postma zegt:

  De plofkip is belangrijker als de mens,hier in Nederland leven bijna 40% van een uitkering,dus kunnen ze gelukkig nog ,plofkip eten,lekker gezond denken wij,ook de gevolgen hiervan zullen wij in de toekomst leren. En dan die melk die straks van de megastallen komt, ook zo gezond onze boeren zullen hier de gevolgen van ondervinden, armoede. Jammer ,melk kan zo gezond wezen van die mooie weilanden,volop met bloemen heerlijk gekruid van diverse planten ,wat de mens voor de gezondheid nodig heeft. Ja de weidevogels zijn bijna uit gestorven, hoe komt dat??? En hoe was het met de groente die vitamientjes, vergeleken met 1985 zit er nu nog maar 10% voeding stoffen in.Wij mogen aan die 4e rang burgers in de politiek wel eens vragen,mogen wij in de toekomst nog oud
  worden,of ben je dan aso dat je nog leeft als je aow leeftijd haalt. Och het is vandaag 6 December,,
  misschien heeft de Sint van de Eu,nog wat meer ruimte voor die plofkip in plaats van 50 stuks op
  één vierkante meter.

 13. N debets zegt:

  No

 14. matthias friedenberg zegt:

  de mens is verantwoordelijk voor de zwakkeren en de dieren toch!?

  dit is weer een teken dat alleen geld vor deze lieden belangrijk is……

 15. Ik dacht dus echt dat men wilde bezuinigen!
  Waar halen ze dat lef vandaan om onze zuurverdiende geld aan dergelijke en zeer domme idologie vandaan om ons belasting geld in dergelijke megastallen te steken.
  Geef dat geld beter uit aan de behoeftige mens in ons eigen land, ik verbaas mij steeds meer, hoe de domme en zeer kortzichtige regering van ons land in het buitenland voor Sinterklaasje aan het spelen is. Houd verdorie dat geld in eigen landm en doe er iets nuttigs mee, dan hoeven wij niet steeds te bezuinigen, omdat de regering een gapend gat in hun handen hebben!

  En stop zeer zeker dit oerstomme en kortzichtige project, dit word dieren mishandeling ten top, men kijkt er echt niet naar om in dergelijke landen, of de kip of wel dier dan ook goed en met respect behandeld word.
  Kijk maar eens hoe de dieren net voor het transport in ons land behandeld worden, ik heb beelden gezien over de kippen, het was gewoon misselijk makend en hier word dus echt niets aan gedaan.
  Dat is dan Nederland, wat een aanfluiting is het!

 16. joop heij zegt:

  walgelijk die tv reportage

 17. Epp v.d. Galien zegt:

  Treurig, geld weggooien om nog meer vlees te produceren, gebruik het om dieren een beter leven te geven, wordt de samenLeving een stuk beter van!!!!!!!!

 18. Susan van Bemmel zegt:

  Is het niet mogelijk dat we met ons allen een bepaald bedrag aan belasting weigeren te betalen, omdat wiji gewetensbezwaarden zijn? Wat dat ben ik!

 19. Dimitra Kyriakou zegt:

  Dit is verre van ‘beschaving’! Zoveel geld voor nog meer dierenleed, nog meer milieu vervuiling. Enig idee hoeveel (kinder)monden hiervan gevoed en ingeent kunnen worden. Vegetarisch, dat is beschaafd.

 20. Van de VVD kan ik het haast wel raden maar weet iemand of de Partij van de Arbeid hier achter staat?

  Maar ik zie eigenlijk maar één mogelijkheid als je tegen dierenleed bent. Net als dat slavernij en kannibalisme verboden is, laten we dan ook met zijn alle stoppen met (andere) dieren gevangen houden en afslachten voor consumptie. Het is barbaars, onnodig en ongezond. Er zijn genoeg alternatieven! Het is zo simpel. Stop de vraag dan is er ook geen aanbod.

  Een tip: het Engelstalig magazine “Vegetarian Living” heeft smakelijk vegetarische en veganistische recepten en het is ook nog eens een leuk blad om te lezen. Het is meestal wel verkrijgbaar bij grote boekhandels. Er zijn ook diverse vegetarische kookboeken en websites met recepten dus ‘niet-weten-hoe’ is onzin.

  “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”

 21. marja de Jong zegt:

  Schande die massale vleesproductie

 22. Nicky Tabak zegt:

  Ik ben al 5 jaar vegetariër en nu zie ik nogmaals waarom ik het allemaal doe.

 23. Harrie (Henriëtte) Mesman zegt:

  Alleen maar stoppen met vlees eten? Geen effect. Uitsluitend grootschalig veganisme zal impact hebben, zal de cultuur veranderen. Medici moeten het publiek beter voorlichten, medici moeten bijscholing volgen.

 24. J.M. Swart zegt:

  Ik vind het in een woord gewoonweg walgelijk!!!!!!!!!!!!!! En wij mensen noemen ons beschaafd?

 25. Zojuist nog bij de Boni zo,n grote bak met kipfilet zien staan .
  1KG voor 3 euro.
  ik kan dan bijna mn mond niet dicht houden .er komt alleen maar ruzie van als je er wat van zegt
  Maar wat moet je ?

 26. Zolang mensen nog vlees blijven eten zullen dit soort vreselijke praktijken zich blijven voortzetten.
  En zal het tij nooit keren! En dat in de 21ste eeuw.

 27. Géén geld meer voor het promoten van dode dieren en dieren mishandeling!!!!!!

 28. I.grafing zegt:

  Kappen met die vreselijke praktijken

 29. Erwin Decker zegt:

  This makes me think about the movie Bananas in wich it comes clear how big corporations flee from the law by using poison in other countries. Poison that is prohibited in their own country due to making workers impotent and wich has been proven in the USA in 1977! All for profit!!

 30. Dieren horen niet gebruikt te worden!

 31. Arnold Stegeman zegt:

  Triest dat in onze overheid zo weinig beschaving zit, dat ze dit (misschien) laten gebeuren.

 32. En ondertussen, om een grotere afzetmarkt te genereren, trekt de EU nog eens even 27 miljoen euro uit voor de promotie van vlees en melk!

 33. Wat ben ik toch trots dat ik vegetarier ben en mijn handen dus niet in onschuld hoef te wassen, m’n kop in het zand hoef steken of telkens maar weer de andere kant op moet te kijken. Er is nog veel werk te verrichten om de mensheid bewust te maken van al dat dierenleed. In dit geval: geen cent subsidie besteden aan deze walgelijke business.

 34. Marijn Post zegt:

  .

 35. STOPPEN met die megastallen. Laat een dier een dier en geef het de vrije ruimte, waar het in de buitenlucht lekker zijn kostje bij elkaar kan scharrelen. Belachelijk dat Nederland “onze centen” daarin steekt. Doe iets nuttigers met het geld en niet van de stompzinnige investeringen.

 36. conny hellingman zegt:

  Schande om zoveel geld te bsteden aan zulke schandalige handelingen met onze dieren.
  Ben erg boos

 37. Ik hoop dat er steeds meer en meer mensen wakker worden en zich afvragen wat ze nou eigenlijk op dat bordje WILLEN.
  Ik hoop op een steeds groter COLLECTIEF BEWUSTZIJN en liefde op deze planeet. Jij ook?

 38. Ik hoop dat er meer en meer mensen op deze mooie aarde zich afvragen wat er nou eigenlijk op dat bord ligt en of ze dat eigenlijk wel WILLEN???
  Ik wordt zo blij van meer en meer COLLECTIEF BEWUSTZIJN.

 39. Ik zeg nee , tegen megastallen , geen cent ervoor,

 40. Francine Thielen-Tonnaer zegt:

  De waanzin moet stoppen.

 41. Renata Hay zegt:

  Stop met eten van vlees, wild, gevogelte ….. er zijn heerlijke alternatieven!

 42. Ingrid de Wolff zegt:

  NEE!!!!!!!

 43. Lieve mensen eet voortaan vegan, dat is diervriendelijk en gezond voor de wereld en voor jezelf!
  Wil je tips en leuke recepten van plantaardig lekker eten neem contact op met Green Monkey :-)

  (Vegan eten is vrij van dierenleed en geldverkwisting & is goed voor het milieu, je figuur & je humeur)

  Marleen
  van
  Green Monkey

 44. Michaël zegt:

  Zijn ze helemaal gek aan het worden in Brussel? Van mijn geld geen cent als het ff kan.
  NEEN dus.

 45. Hoi allemaal!!
  Vreselijk dat wij met zen allen betalen voor diermishandeling!!!

  Maar je kunt er meer aan doen als alleen handtekeningen inzamelen.
  Stop met vlees eten!!
  Ik zelf wil dat ook heel graag,maar ik moet wachten tot ik op mezelf woon.
  Zolang moet ik met de anderen mee eten.

  Iets moois om naar uit te kijken dus.
  En tot die tijd kan ik nog genoeg info verzamelen.

  Succes verder met deze actie!!
  Groetjes!

  • Kees Blokhuis zegt:

   HOUD MOED! er KOMEN STEEDS MEER MENSEN, DIE HET GEWELD, DE UITBUITING TEGEN MENS EN DIER NIET ACCEPTEREN. gEEN VLEES ETEN IS EEN VAN DIE UITINGEN DIE RESPECT VOOR DIEREN TONNT. WEG MET DE KILOKNALLERS EN DE VRIJWILLIGE BIJDRAGE AAN DE KASSA!

  • Andre.W.Kootstra zegt:

   Weerzinwekkende mede mensen, zo wel voor het dier dan wel voor zijn medemensen. Zij die dit nastreven, blind voor beschaving geld , geld en nog eens geld, en bedenk ook de banksector spint hier gare bij . Immers zij zijn vaak de instanties die bedrijven de nodige investering leveren. Dan hebben die zelfde bedrijven maar te zorgen dat zij aan de top van deze onmenselijke mechanisatie staande blijven , immers de concurrentie , zit in het zelfde schuitje, is moordend. En hoe bizar het ook mag klinken , ik zie overeenkomsten met transporten van mensen die naar vernietigingskampen , gebracht werden……. En de vraag mag terrecht worden gesteld , in hoe verre de europarlementariërs belangenverstrengelingen hebben met deze bedrijven , en nog meer even niet te bedenken in welke zin de onderwereld hier belangen in heeft…..corruptie??? zo als eerder beschreven ,….. weerzinwekkende wereld….nog niets geleerd

  • Hoezo mee eten????
   Ik ben ook vegetarier, de rest van de familie niet!1

  • j.g. van der knaap zegt:

   jarina, je maakt het jezelf moeilijker dan nodig. geef gewoon duidelijk aan dat je niet meer gediend bent van het mee moeten eten van vlees. wat dacht je ervan om het gewoon te laten staan? duidelijker kan je toch niet zijn?
   geloof me, je “mist” echt niks in je voeding, mocht je daar bang voor zijn. dit is de ervaring van iemand die vanaf zijn 5e levensjaar geen vlees of vis meer heeft aangeraakt. ik ben nu 63 en zonder ziekte of gebrek!

  • kan en mag niet maar ik weet niet hoe ik moet tekenen krijg gewoon mijn nam niet bij die handtekeningen, heb het wel op FB geplaatst, gisteren vol walging naar de uitzending gekeken

  • Beste Jarina,

   Men hoeft niet helemaal zonder vlees nte leven, als dat stukje vlees maar van de dieren afkomstig zijn, die verantwoord en met respect gemest zijn.
   Niet dat deze dieren een beesten leven hebben, en mishandeld zijn tijdens en voor en na het transport.
   Wij hadden in mijn jonge jaren ook dieren die voor de slacht werden gehouden, dat was destijds niet anders. Maar deze dieren werden wel goed en met respect behandeld, kregen veel ruimte en echt goed en zeer gezond voedsel, daar zorgde mijn ouders wel voor. En zo hoort het ook gewoon te zijn.
   Dat u dan geen vlees wil eten, dat is uw goed recht, echter dat zal weinig uitmaken, anderen eten het wel, en maken zich echt niet druk om het hoe en wat, en dat vind ik een hele grote gemiste kans, dat is er jammer.
   Ik ben vanzelf sprekend ook tegen de megastallen, dat is gewoon erg gevaarlijk en zeer ongezond voor de dieren die daar in moeten leven, het is ook niet gezond voor de mensen, en dat vergeet men helaas. Ik hoop van ganserharte dat het allemaal goed zal komen, al heb ik er een hard hoofd in dat men niet zal en wil luisteren.

   Met vriendelijke groet, Ad

 46. Ik zeg nee

 47. waaijer willy zegt:

  X

 48. Kippen hebben ook recht op een goede plek op “MOEDER AARDE”,net als wij!

  • Kathleen Smeets zegt:

   Wat zouden we allemaal moeten missen zonder ‘n kippenei???
   Diertjes verdienen heel veel respect vind ik- en dit wat we hen teruggeven- ik schaam me dood!

 49. Richard Robin zegt:

  Nee.

  • Ik zeg ook NEE te walgelijk voor woorden waar zijn deze dierenbeulen toch mee bezig .
   Mijn hart draait om als ik aan al die arme dieren denk wat een zieke wereld leven wij toch op .

 50. Schandalig,waar zijn we mee bezig!!!!!!

 51. Doe dit alsjeblieft niet, die arme dieren lijden Al zo erg en t word alleen maar erger!
  Wie geeft ons t recht om die dieren zo te behandelen? Dieren hebben ook gevoel!!

 52. Nicoline Mayer zegt:

  Dit slaat gewoon nergens op, miljoenen verspillen van ieders geld aan Griekenland en geen geld over hebben voor goede eerlijke landbouw in ons eigen land. Geef onze boeren een eerlijke prijs zodat ze de kans krijgen om hun vak te kunnen uitoefenen waarbij het dierenwelzijn voorop staat!!!

 53. Onze centjes voor plofkippen elders, bah

 54. Mmm lekker kip!!

 55. Om er van te janken :( vreselijk

 56. elly van der horst zegt:

  Schandalig. geen geld van naar dat soort bedrijven. dieren moeten met respect worden behandeld.

  • zo denk ik er ook over.dieren met respect behandelen
   maar dat gebeurd nog steeds niet ik heb filmpjes gezien hoe zij met
   dieren om gaan het word eerst flink mishandeld voor dat het dier naar slachthuis gaat
   ik wist niet wat ik zag die pijn het was vreselijk om tezien
   daar moet echt wat aan gedaan worden

 57. Anouk Smit zegt:

  Help mee de wereld te vernietigen….dat is wat de Nederlandse politiek doet….waanzin is dit! Waar gaat het heen in deze wereld? Hoe kan een ontwikkeld land als Nederland dit soort beslissingen maken? Blijkbaar zijn we toch niet zo ontwikkeld als de meeste mensen denken….

 58. Hoe is het mogelijk in deze tijd uberhaupt nog een megastal te willen bouwen? Dat met Nederlands geld waarvan een groot gedeelte van mensen is ie net als ik dit zeer wrede dierenmishandeling vinden. Dit kan echt niet!

 59. Christiane Dammann zegt:

  het is schande,dat nederland daar aan meewerkt.
  Ik heb de beelden gezien en zelf de maschinerie,die ze daar gebruiken komt….ja echt waar uit nederland en de Amro en ING finatieren het,dit is niet normaal.Dus de hoge heren van de banken mogen van mij ook eens aan een Haak hangen en dan het liefs levend gefild worden.
  Deze praktijken gaat het alleen om geld.
  ik hoop toch zo,dat de natuuur en de dieren eens ooit wraak op de mensheid kunnen nemen.

 60. Ik als Veganist vind het absurd en schandalig dat het belastinggeld wat ik moet betalen uitgegeven word aan zulke barbaarse, milieu en dieronvriendelijke praktijken!

  • Harrie (Henriëtte) Mesman zegt:

   Ja, politiek en religie gaan nu eenmaal niet samen, in geen enkel land ter wereld heeft die combinatie ooit heil gebracht. Laat ons eerst eens ophouden met stemmen op politieke partijen als CDA-of-erger. Pas dan kunnen we de wereld echt gaan veranderen. Consumentengedrag helpt maar een klein beetje.

 61. Stop this!

 62. Wat of wie geeft ons mensen het recht om zo met dieren om te gaan? Ik eet nu nog steeds vlees maar zit er aan te denken om vegetarier te worden, zo erg is het tegenwoordig hoe er met dieren omgegaan wordt. Het gaat alleen om het geld en het vlees, de rest is niet belangrijk. Echt te erg voor woorden, ik wil hier niet aan bijdragen en ook mijn belastinggeld er niet aan besteden. STOPPEN MET MEGASTALLEN.

 63. Gijs Teule zegt:

  Shameless…

 64. En ik maar denken dat de EU en Nederland dierenmishandeling verboden hadden.

 65. Ik hoef geen vlees meer ,dit zijn geen mensen meer te erg voor wooeden…

 66. linda tutas zegt:

  Walgelijk weerzinwekkend is dit weer! Wanneer begint de mens eens na te denken?

 67. Susanna tol zegt:

 68. Marjolein Grotentraast zegt:

  HIk wil heeeeeeeeel erg graag mijn handtekening onder deze petitie zetten, maar als ik al mijn gegevens heb ingevuld en ik druk op handtekening, gebeurt er niks. Kunnen jullie er misschien voor zorgen dat mijn handtekening ook mee genomen wordt? Heb het echt al 10 keer geprobeerd, telkens mijn naam en e-mail adres ingevuld en als ik dan op handtekening druk, gebeurt er niks. Mijn naam is Marjolein Grotentraast en mijn email is [moderatie: bekend bij de redactie]. Hopenlijk kunnen jullie mijn stem ook meenemen tussen alle anderen die gestemd hebben. Bvd!!!

 69. Je gaat toch serieus overwegen om gewoon te stoppen met het betalen van belastingen! Het kan toch nooit zo zijn dat dit soort van wan situaties ongevraagd door ons worden betaald! Zal eens even kijken of we een paar ministers kunnen laten tekenen, of zullen ze openbaar via FB weigeren?

 70. Gewoon met z’n allen minder vlees eten of helemaal geen vlees. Het is misschien een idee dat de overheid zijn geld steekt in een campagne daarover ipv in de megastallen!!!!!

  • Harrie (Henriëtte) Mesman zegt:

   Én geen melk, eieren, honing, leer, of wát voor ander dierproduct dan ook meer gebruiken. Mijdt al dat dierenleed ook eens in kook- en lifestyleprogramma’s!

 71. Hier moeten we niet aan beginnen dat is namelijk dieren mishandeling geld ook voor het buitenland ze moesten zich schamen om hier in mee te gaan denk is na en zeg NEE tegen deze stallen dat is niet nodig we hebben al zo veel moet er dan nog meer ? Ten kosten van beesten NEE niet doen STOP daar mee:((((

 72. STOP THIS

 73. Angelique zegt:

  Geld en macht, dat is waar het om draait, triest!

 74. Mirjam Collens zegt:

  I don’t have words for this kind of legal(??!!) animal abuse!
  Stop this right now!!

 75. Stop!!!!!!

 76. Het is een angstaanjagend idee dat onze wereld wordt geregeerd door mensen die zijn verblind door hebzucht en eigenbelang. Deze emotieloze (wat mij betreft gehandicapte) mensen met zoveel macht en zeggenschap over miljoenen, waarmee winst gemaakt wordt over de ruggen van weerloze dieren, deze mensen zijn pas een gevaar voor de samenleving..!

 77. Nicole Geelen zegt:

  .

 78. Steeds meer mensen worden zich bewust van het leed dat dieren aangedaan wordt. Indirect zal dit haar weerslag hebben op de mensheid. Vlees afkomstig van gemartelde dieren kan niet gezond zijn en steeds meer mensen laten het staan.
  Stop met het bouwen van deze megastallen. Stop de geldverspilling. Stop de dierenmishandeling.
  Investeer in plaats daarvan in echte duurzaamheid.
  En mensen, eet toch minder vlees, alleen biologisch of laat het helemaal staan. Dit zal ook de ziektekosten ten goede komen; zij die bewust omgaan met hun voeding, weinig biologisch vlees eten, of vegetariër zijn, zijn gezonder.

 79. Stop er mee

 80. annelies vd henst zegt:

  Schandalig. Dit mag niet gebeuren.

 81. Melanie Toorens zegt:

  Stop de megastallen!!!!
  Stel je eens voor hoe het is om met zoveel mensen in een ruimte te zijn.
  Je kan bijna niet bewegen, je raakt in paniek, je wordt platgedrukt, je krijgt overal pijn, wordt ziek, maar niemand die er om geeft…

  Mensen die dit toelaten hebben echt geen gevoel!
  Stop dit en geef de dieren een beter leven!
  Dieren hebben daar net zoveel recht op als mensen.
  Behandel ze met liefde en respect!
  Ik ben vegetariër vanwege de slechte levensomstandigheden van de dieren. Zouden meer mensen moeten doen.

 82. cris gol-sieling zegt:

  ik schaam me letterlijk en figuurlijk dood! hoe durven Nederlandse banken geld in deze vreselijke waanzinnige dierenkwellende zaken te stoppen, zeker afgrijselijke bioindustrie zoals deze! hier in Nederland juist bezig en eindelijk respect om de dierenmishandelingen te verbeteren!!! het probleem word alleen maar verschoven, hier heeft niemand baat bij,komt alleen nog meer ellende van! slechte zaak van Nederland om hier zich in te mengen, je kunt dus zien dat het om geld gaat!!! niet om deze dieren!!! zieke wereld,zeker deze veeindustrie, bestaan er nog wel mensen die niet aan geld denken?
  stel dat er brand uit breekt? zeker in Rusland waar ze heelemaal niet zachtzinnig met hun dieren omgaan! het is te erg voor woorden,denk na, met dat beetje hersens,anders doe je zoiets niet!
  GELD daar is waar het omgaat, investeer in eigen land! daar hebben we het harder nodig!!!

 83. Melanie Toorens zegt:

  Stop de megastallen!!!
  Stel je eens voor hoe het is om met zoveel mensen in een ruimte te worden gestopt.
  Je kan bijna niet bewegen, je raakt in paniek, je krijgt overal pijn etc etc

  Mensen die dit toelaten hebben echt geen gevoel!!
  Stop dit en geef de dieren een beter leven!
  Dieren hebben daar net zoveel recht op als mensen.
  Behandel ze met liefde en respect!!

 84. Anne-Marie zegt:

  Schandalige toestanden om dieren op die manier te houden. Dit MOET ophouden.
  Ik eet al meer dan dertig jaar geen vlees, niet omdt ik het niet zou lusten maar om de vreselijke omstandigheden waarin onze dieren verkeren voordat ze naar de slachtbank gaan. Wij moeten ons diep schamen.

 85. Dit is toch te gek voor woorden!

 86. .

 87. Monique Heunders zegt:

  This is not OK

 88. m de jong zegt:

  Nee! Nee! Nee! Wat zijn (veel) mensen toch rare wezens! Denk na! Ga je zo om met andere levende wezens? Zijn zij niets waard? Hebben zij geen gevoel? Mensen die soort dingen bedenken zouden hun eigen gevoel eens onder de loep moeten nemen. Bah!

 89. Bluh!

 90. Trudie Beverloo zegt:

  Stop this horror.

 91. heili helder zegt:

  Deze foto doet me denken aan de concentratiekampen in oost-europa. nu niet voor mensen, maar wel voor dieren. en dat is niet verwerpelijk? dieren zijn geen dingen. net zo min als mensen. banken en boeren zijn misdadigers, dieren martelen voor winst. waarom gaan we hier nog mee akkoord?

 92. Dit is niet van deze tijd *_*

 93. Quit

 94. Geen cent subsidie, voor mega kippenstallen.

 95. Ronduit laf en hypocriet. “De beschaving van een volk is af te meten aan de wijze waarmee het met zijn dieren omgaat”, zei Mahatma Gandhi ooit. Dat zet ons mooi op de kaart als een stelletje inhalige barbaren. Gezond verstand en moraal lijken compleet zoek. Zeer teleurstellend. Ik blijf vlees mijden, gewoon omdat de trek me compleet vergaat door dit soort praktijken. Bah.

  • Helemaal mee eens, echt hypocriet!! Draait alleen maar om macht en geld. Beschaving is ver te zoeken!!! Ik eet dat vlees ook niet !!!! Lijkt me ook niet gezond !!!

 96. weg met die vreetzooi van ons wanneer gebeurt nou eens iets wat ons doet stoppen!

 97. R Verhoeven zegt:

  Wie bedenkt zoiets….waar gaat dit over….GELD???

  STOP DIT!!

 98. Doe mij maar aardappelen in de wei en vleesvervangers in een stal.
  http://www.veganisme.org
  http://www.veggiechallenge.nl

 99. Floris van den Berg zegt:

  We moeten de morele cirkel uitbreiden tot dieren. Dieren kunnen ook lijden. We moeten wereldwijd streven naar onmiddelijke afschaffing van de (intensieve) veehouderij.

 100. Lisette De Waard zegt:

  Waanzin dit.
  Laat dit alsjeblieft stoppen.

 101. Margareta zegt:

  Wanneer stopt eindelijk het leed dat dieren moeten meemaken om de maag van de mens te vullen,stop eindelijk met dit leed en weet dat een dier onze kleine broertjes en zusjes zijn!Men kan heel goed leven zonder vlees en vis ,ik zeg nee tegen zulke winst en geldjagende onmensen.

 102. Hier mag GEEN CENT naar toe!!!

 103. stop de megastallen – stop bio industrie – stop met het eten van mishandelde dieren!

 104. willemijn zegt:

  Niet alleen erg slecht voor de kippen zelf, ook voor de kleine boeren in de Oekraine, en in de rest van de wereld (o.a. Nederland). Valse concurrentie!

 105. Wim Kulsdom zegt:

  Stop dit

 106. Mededogen, dat is het enige wat de mens beter moet ontwikkelen, dan komt de rest vanzelf.

 107. hartverscheurend, geldverslindend, dierenleed

 108. nee nee,afschuwelijk!!!! geen cent hiervoor!!!

 109. Dit mogen we niet laten gebeuren!!!!

 110. lammy snip zegt:

  als bleker een beetje gevoel in zich heeft dan gaat dit belachelijke plan niet door! hier kunnen we niet aan meewerken!!denk voor een keer aan de arme beestjes… wij moeten praten namens hen…

 111. :’-(

 112. renee frensville zegt:

  Stop megastallen,overal ter wereld!!!

 113. Daarom eet ik geen vlees

 114. Geen megastal

 115. Marja Meyer zegt:

  Schandalig! om dieren zo te misbruiken en mishandelen, alsof het om een gevoelloos product gaat! alleen maar om het geld .. hier wil ik dus zeker weten niet aan mee betalen en/of meewerken! En dan ook nog in zo’n land waar geen enkele compassie naar dieren toe bestaat .. Ben hier zeer zwaar tegen!

 116. Wilma van Tuyl zegt:

  En stop please dan ook met ze te eten! Dat is een pas een krachtig NEE.

 117. Dominique du Fossé zegt:

  STOP DE MEGASTALLEN!

 118. Arthur Harms zegt:

  Je hoeft niet fijnzinnig te zijn en over te lopen van gevoel om hier om hier Nee tegen te zeggen. Alleen een klein beetje menselijkheid is al genoeg.

 119. Geen stuiver subsidie voor mega kippenstallem of wat voor dieronvriendelijk fokfabrieken dan ook

  • Jacob Woets zegt:

   Het gaat niet echt om megastallen, maar het gaat om een onverstandige, overdadige en ongezonde vleesconsumptie. Jacob Woets, Goes