In Zuidoostbeemster is afgelopen vrijdagnacht wederom een paard ernstig mishandeld. Het dier is dusdanig toegetakeld dat het aan haar verwondingen is overleden. Het veulen van de merrie was getuige van de mishandeling.

Lieske met veulen - Zuidoostbeemster
Lieske met haar veulen Jas Ley

Zes jaar heeft merrie Lieske bij haar eigenaresse Gré Sas gewoond. Sas is enorm van slag door het gruwelijke gebeuren.

“Ik ben er zo kwaad over. Dat mensen dat doen. Echt luguber. Het was zo’n lief paard. Het enige wat we nu nog van haar hebben is haar veulen Jas Ley.”

In eerste instantie had Sas niet in de gaten dat er iets aan de hand was.

“Toen ik ’s ochtends bij Lieske kwam, lag ze in de box op de grond. Ik dacht nog wat schattig, want dat doet ze nooit. Ik ben vervolgens wortels voor haar gaan halen en toen ik terugkwam lag ze nog. Heel vreemd.”

Hoe Lieske werd aangetroffen in de box - Zuidoostbeemster
Hoe Lieske werd aangetroffen in de box

Omdat Sas het niet vertrouwde belde ze de dierenarts die ’s middags langs kwam. Pas toen werd duidelijk hoe ernstig gewond Lieske was. De geslachtsdelen van het paard bleken te zijn bewerkt met een nog onbekend voorwerp. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat de dierenarts de merrie heeft moeten laten inslapen.

“Ik viel bijna flauw toen ik de verwondingen zag”, aldus Sas.

Ook dit keer ontbreekt ieder spoor van de dader.

“Niemand heeft iets gemerkt die nacht. We hebben zeven honden rondlopen, maar ook die hebben niets gehoord.”

Lieske - Zuidoostbeemster
Lieske

Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden. Er zijn nu meer dan 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over de paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Meld misdaad anoniem: 0800-7000

Dierenpolitie: 144

Bron: RTVNH.nl ©PiepVandaag.nl