In het Brabantse Den Dungen is afgelopen dinsdag opnieuw een paard ernstig mishandeld. De inwendige verwondingen van het dier waren dusdanig dat een dierenarts de merrie heeft moeten laten inslapen.

Jenna - Paardenbeul slaat opnieuw toe
Jenna | Foto: Ben Wijnands

Volgens de arts is ook dit paard met een scherp voorwerp mishandeld. De merrie, Jenna, stond met een jonge hengst in de wei. Beiden paarden werden rond half 9 s’ochtends uit hun stal naar de wei gebracht door eigenaresse Miranda van Hinthum.

“Op dat moment was er niets aan de paarden te merken”.

Rond half elf appte een vriendin dat Jenna op een rare manier lag te rollen in het weiland.

“Toen we bij haar kwamen, liep ze een stukje en zakte daarna weer ineen”.

Een in haast opgeroepen dierenarts constateerde uiteindelijk een geperforeerde darm een gescheurd rectum en een beschadigde buikwand. De merrie is daarop vervoerd naar een dierenkliniek in Kesteren waar besloten werd Jenna te laten inslapen.

Miranda van Hinthum is er kapot van en heeft inmiddels aangifte gedaan bij de dierenpolitie.

Via Facebook is een beloning uitgeloofd van 5.000 euro voor de tip die naar de dader leidt.  Tussen 9.00 en 10.00 is in het weiland een verdachte gesignaleerd. Het zou gaan om een persoon die ongeveer 1.70 lang is en een donkergekleurd petje en een camouflagebroek droeg.

Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden. Er zijn nu bijna 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Mensen die getuige waren van, of andere informatie hebben over paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Meld misdaad anoniem: 0800-7000

Dierenpolitie: 144

Bron: OmroepBrabant.nl ©PiepVandaag.nl