Diesel, een 7-jarige politiehond, is woensdag omgekomen tijdens de jacht op de terroristen die vrijdag verschillende aanslagen pleegden in Parijs. Bij de aanslagen in Parijs kwamen 129 mensen om het leven.

Diesel, een Mechelse herder, werd ingezet bij een inval in een pand in de Parijse wijk Saint-Denis, waar de terreurverdachten zich ophielden. Meer dan 100 agenten bestormden het appartement in de Franse hoofdstad, waar de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud zich zou ophouden. Diesel was speciaal getraind om explosieven te lokaliseren. Het dier werd het pand ingestuurd om boobytraps te vinden, maar werd direct doodgeschoten door een vrouw, mogelijk de vrouw van Abaaoud, die haar AK-47 (een machinegeweer) op de politie afvuurde, waarna ze haar zelfmoordvest tot ontploffing bracht.

Wereldwijd wordt geschokt gereageerd op de brute moord op Diesel, een zeer geliefde hond, die al verschillende medailles had verdiend tijdens haar dienst bij de Franse politie. Een politieagent verklaart:

“Het is alsof we een van onze collega’s hebben verloren”.

Op social media wordt massaal de hashtag #JeSuisChien (vertaald: ik ben hond) gebruikt, om het leven van Diesel te eren. Enkele momenten voordat Diesel het pand binnenging, werd er nog een hartverscheurende foto van haar gemaakt. Klik hier om de foto te bekijken.

Wat PiepVandaag.nl betreft is Diesel een ware held, die veel te vroeg op een afschuwelijk manier aan haar einde is gekomen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.