En weer is een paard slachtoffer geworden van een paardenbeul. Dit keer gaat het om een meer dan 30 jaar oude pony. Het dier is met een scherp voorwerp verwond aan haar geslachtsdeel.

paardenbeul
Foto: Waugsberg/Wikimedia

De eigenaresse van de pony bericht donderdag op haar Facebookpagina:

“PAARDENBEUL ACTIEF IN SOEST !!!!

Vanmiddag kwamen wij erachter dat Pinokkio onze pony van 30+ met een scherp voorwerp is gestoken, vermoedelijk in de afgelopen 24 uur, zij staat in een kudde in de wei tussen de Jachthuislaan en de Koninginnelaan in, de verwondingen zijn oppervlakkig maar diep in de vulva en volgens de dierenarts overduidelijk het werk van een paardenbeul, gelukkig zal dit weer genezen, maar de schrik zit er behoorlijk in !! Politie is erbij geweest, deze post is om wederom iedereen te waarschuwen en natuurlijk als iemand iets verdachts heeft gezien….. – woedend.”

Vorige week dinsdag werd in Leusden bij Manege de Vier Hoeven een aantal merries ernstig mishandeld. Een van de dieren had ook steekwonden aan haar geslachtsdeel. Inmiddels zijn er in heel het land en in de grensgebieden met België en Duitsland zeker 88 gevallen van zware mishandelingen bekend.

Mogelijk dezelfde dader
Omdat er in Soest al eerder mishandelingen van paarden hebben plaatsgevonden, net als in Amersfoort, Leusden en Nijkerk, zou het om dezelfde dader kunnen gaan die in deze regio actief is. Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Bron ©PiepVandaag.nl