Zodra er iets aan de hand is met een asieldier is de kans dat het een nieuw baasje vindt klein. Gelukkig zijn er ook mensen die deze dieren niet aan hun lot overlaten, zoals het adorabele blinde mopshondje Mikey uit Michigan (VS).

Mikey
Het blinde mopshondje Mikey | Foto: screenshot video

Mikey was er erg slecht aan toe toen hij terechtkwam bij de dierenopvang van de Michigan Humane Society. Het verwaarloosde hondje had een ernstige vorm van schurft en glaucoom aan beide ogen, wat hem veel pijn bezorgde. De opvang besloot dat zijn ogen operatief verwijderd moesten worden, waarna de hond terechtkwam bij de Michigan Pug Rescue, waar mopshonden in nood worden opgevangen.

Bijzonder dier
Niet kort daarna kwam een regionale rechter, Sabrina Johnson, in aanraking met Mikey en dat was liefde op het eerste gezicht. Ze adopteerde hem en toen bleek Mikey een heel bijzonder dier te zijn. Volgens rechter Johnson botst het hondje zelden of nooit tegen iets aan en heeft Mikey een geweldig geheugen waarmee hij zijn omgeving als een soort landkaart in zijn koppie opslaat. Ook blijkt Mikey iedereen te charmeren met zijn lieve uitstraling en eigen karakter. Rechter Johnson:

“Zodra mensen hem ontmoeten smelten ze meteen. Ik heb ruige politiemannen op hun knieën zien zitten om Mikey te knuffelen. Hij maakt iedereen vrolijk. Hoewel ik hem eigenlijk heb gered uit het asiel is Mikey feitelijk mijn redder. Hij is de liefde van mijn leven.”

Mikey
Iedereen is gecharmeerd van Mikey | Foto: screenshot video

Vreugde
Het verhaal van Mikey toont aan dat ook asieldieren die niet helemaal ‘perfect’ zijn een kans verdienen. Ze bieden evenveel vreugde als alle andere dieren, en misschien nog wel meer omdat je weet dat ze een fijn leven hebben gekregen, terwijl de kans daarop klein was.

Bekijk de video over Mikey, en probeer maar eens niet vertederd te zijn. Ons lukte het niet:

Bron ©PiepVandaag Bart van Riel