De vriendschap tussen mens en hond is uniek. Zo ook de liefde tussen Ben Moon en zijn hond Denali. Beiden werden geveld door kanker. Ben overleefde de ziekte, Denali helaas niet.

Denali
Ben en Denali | Foto: screenshot film (zie onderaan dit artikel)

Een ode aan zijn overleden vriend Denali, zo kun je de film van documentairemaker Ben Moon het beste omschrijven. De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de hond. Het verhaal beschrijft hun leven samen. Een leven vol mooie momenten. Twee vrijbuiters die kamperen, zwemmen, rondtrekken en als nomaden heel veel van de wereld zien samen.

Noodlot
Maar dan slaat het noodlot toe. Ben wordt ziek, doodziek. Denali wijkt niet van zijn zijde, ook niet in het ziekenhuis. Voorzichtig schuift hij het ziekenhuisbed op en ligt naast zijn baas. Denali ‘proeft’ Bens ziekte en de chemicaliën die zijn baas in leven moeten houden op zijn gevoelige tong.

Samen vechten ze voor zijn leven en het wonder geschiedt: Ben wordt beter. Korte tijd zijn ze samen weer dolgelukkig. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe en wordt Denali ziek. Hij wordt getroffen door dezelfde ziekte, maar helaas, hij kan het niet redden. Ben probeert Denali de laatste tijd van zijn leven zo goed mogelijk te steunen en te helpen en hij belooft zijn vriend een zachte dood als het einde daar is. Ben houdt woord. Denali sterft in de armen van zijn grootste vriend. Hij is dan veertien jaar oud.

Denali
Denali werd 14 jaar oud | Foto: screenshot film (zie onderaan dit artikel)

Grootse vriendschap
Denali leeft voort door deze film. Een tranentrekker van jewelste, maar veel meer nog een ode aan een grootse vriendschap, een liefde voor het leven. De liefde van een man voor zijn hond, Denali, ging onlangs in première op het 5 Point Film Festival en won al twee prijzen; People’s choice en Best of festival.

Bekijk deze indrukwekkende ode van een man voor zijn hond hieronder:

Bron ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema