In Istanboel in Turkije leven veel katten op straat. Vooral in de winter is dat een probleem, want dan hebben de dieren honger en zoeken ze naarstig naar een plek om warm te blijven. Kattenliefhebber en imam Mustafa Efe heeft daarom besloten in de wintermaanden zijn moskee voor de dieren open te stellen.

Efe is in het oude district Uskudar imam van de Aziz Mahmud Hüdai Moskee. Op video’s en foto’s is te zien dat de katten rondlopen in de gebedszaal waar bezoekers met de dieren spelen en knuffelen.

Afgelopen december ging een andere foto van zwerfdieren die in de koude maanden een warm plekje vinden de wereld rond. In de stad Mytilene op het Griekse eiland Lesbos maakte Efstratios Papanis uit Athene een foto van zwerfhonden in café HottSpott, die heerlijk op de banken liggen te slapen. Volgens ober Antonis sluit de zaak om 3.00 u voor mensen, daarna zijn honden nog wel welkom. Elke nacht weten ze het café te vinden. Klanten hebben er geen enkel probleem mee, de honden in het café zijn zelfs een bezienswaardigheid geworden.

Bron: Metro ©PiepVandaag.nl