In Ulvenhout in Noord-Brabant is weer een paard ernstig mishandeld. Het dier werd met een scherp voorwerp aan de geslachtsdelen verwond. Het incident vond gisteren plaats in een weiland aan de J.F. Kellyweg. De dierenpolitie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Ulvenhout
Foto: David Noah/Flickr

Vorig jaar juni werd in het programma ‘‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die de afgelopen twee jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 86 zware mishandelingen bekend. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden dergelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld en recent nog in Soest en Leusden. Ook zijn er gevallen van paardenmishandeling bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Getuigen
Mensen die getuigen waren van, of andere informatie hebben over de paardenmishandeling worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

De politie adviseert paardeneigenaren hun paard zonder halster in de wei te zetten, zodat het voor de paardenmishandelaar lastiger is het paard vast te houden.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.