De politie is op zoek naar getuigen van wederom een paardenmishandeling. Het gaat om een merrie in de omgeving van Nunspeet in de provincie Gelderland. De beheerder van de stal ontdekte de mishandeling donderdagmiddag toen hij het paard ging verzorgen. De verwondingen van de merrie zijn meteen behandeld.

Nunspeet
Foto: Wikimedia Commons

Volgens de politie is het paard waarschijnlijk tussen woensdag- en donderdagmiddag mishandeld. Het dier stond met 12 andere paarden in een afgelegen weiland dat niet in directe verbinding met de openbare weg staat.

Van de dader ontbreekt ook nu weer ieder spoor. De politie zoekt getuigen.

In juni werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 60 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden soortgelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er voorvallen bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Het is overigens nog niet bekend of de mishandeling in Nunspeet verband houdt met de andere gevallen.

Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 – http://www.politie.nl/melden

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl