Ieder jaar weer heeft voor anderhalf miljoen gnoes een lange reis door de Serengeti plaats op zoek naar nieuwe weidegronden. Het is de grootste migratie van landzoogdieren ter wereld. De gnoes worden vergezeld door zo’n driehonderdduizend zebra’s en leggen in een paar maanden tijd 2.900 kilometer af. 

Blauwe gnoes
Blauwe gnoes | Foto: Tim Strater from Rotterdam, Nederland (Blauwe Gnoe Uploaded by russavia) [CC-BY-SA-2.0], via Wikimedia Commons
Filmmaker Will Burrard-Lucas wist delen van de migratie met de camera vast te leggen en dat levert wel heel bijzondere beelden op.

Een knelpunt in de reis is een rivier waar de dieren moeten oversteken. De gnoes verzamelen zich aan de oever van de rivier om dan abrupt het water in te gaan.

Juist op dit soort locaties is de kans groot dat er roofdieren als krokodillen, leeuwen en hyena’s toe slaan. Om zichzelf tegen de roofdieren te kunnen verdedigen blijven de gnoes in kuddes dicht bij elkaar.

Zie de bijzondere migratie van de gnoes en zebra’s hieronder: 

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.