In Panningen in Limburg is in een weiland een paard mishandeld. De politie meldt dat het dier snijwonden aan haar achterlijf heeft. Waarschijnlijk is ze vorige week donderdag in de nacht van 2 oktober toegetakeld. Een dierenarts heeft de wonden gehecht.

mishandeld
Foto: Angelique Lagarde/PiepVandaag.nl

Vorige week werd ook een paard in Paterswolde, Drenthe mishandeld.

In juni werd in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen, die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 60 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden soortgelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er voorvallen bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Het is overigens nog niet bekend of de mishandeling in Panningen verband houdt met de andere gevallen.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.