In Groesbeek is aan de straat Lagewald opnieuw een paard mishandeld. Volgens de politie vond de paardenmishandeling waarschijnlijk plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zaterdag werden de verwondingen van het dier ontdekt. De politie kan niet aangeven of het om de paardenbeul gaat, die in heel Nederland al naar schatting zo’n 70 paarden mishandelde. Vorig weekend werd ook in Groesbeek een paard mishandeld.

hondenhandel paardenmishandeling
Foto: itsvasco via photopin cc

De paardenbeul verminkte in 2013 al 4 paarden in de regio, 2 in Malden en 2 in Groesbeek. Van de dader ontbreekt ook nu weer ieder spoor. De politie zoekt getuigen.

In juni werd in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 70 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden soortgelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er gevallen van paardenmishandeling bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Het is overigens nog niet bekend of de mishandeling in Nunspeet verband houdt met de andere gevallen.

Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie:
Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Bron: Gelderlander ©PiepVandaag.nl