Opnieuw een ontsnapping uit DierenPark Amersfoort. Ditmaal wisten twee wolven zich te bevrijden uit hun verblijf, wat leidde tot onrust in de Amersfoortse dierentuin. Bezoekers kregen het verzoek een binnenlocatie op te zoeken, terwijl de wolven werden gevangen.

Ontsnapte wolven DierenPark Amersfoort gevangen
Ontsnapte wolven DierenPark Amersfoort gevangen | Foto (illustratief): publiek domein

Rond half een maandagmiddag werd duidelijk dat de uitbraak had plaatsgevonden. Om de wolven te pakken te krijgen zijn de dieren verdoofd. Aanvankelijk werd gedacht dat er 1 wolf was ontsnapt, maar bij het vangen van het eerste dier bleek er nog een tweede wolf vrij rond te lopen. Al snel kwam de melding dat de wolven zich op een plek bevonden waar ze niet verder konden, waarna de verdoving kon plaatsvinden en de dieren teruggebracht werden naar het wolvenverblijf. Het vermoeden bestaat dat ze via een al dan niet door henzelf gegraven gat onder de omheining de vrijheid kregen, hoe tijdelijk die ook was. Hoofddierenverzorger Willem Verdonck zegt in Het Parool:

“De dieren waren van slag, want zij willen graag bij hun roedel zijn. Eigenlijk durf ik wel te zeggen dat de ontsnapte dieren banger voor de bezoekers waren, dan andersom.” 

Via Burgernet hebben de hulpdiensten gemeld dat de bezoekers van DierenPark Amersfoort niets is overkomen.
.

Karen’s blog: RIP Mike en Karibuna

.
Het is opvallend dat er in DierenPark Amersfoort opnieuw dieren weten te ontsnappen. Vorig jaar gebeurde dat met 2 chimpansees, die uiteindelijk zijn doodgeschoten omdat ze, naar zeggen van dierentuinpersoneel, ‘gevaarlijk gedrag’ vertoonden. Er werd toen schande gesproken dat de apen niet verdoofd waren om ze te vangen, maar dat zou volgens de lezing van de dierentuin te lang geduurd hebben.

Bronnen:

Aangifte over doodschieten chimpansees Mike en Karibuna in Dierenpark Amersfoort

©AnimalsToday.nl BVR