Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt het een prima plan als de wolf naar Nederland komt. Een derde vindt ons land te klein en is bang voor eventuele overlast.

Wolf
Wolf | Foto: Wikimedia Commons

Dat blijkt uit onderzoek van demissionair staatssecretaris Bleker.

Het onderzoek is onderdeel van het zogenaamde wolvenplan. Daarin moet komen te staan in welk gebied de wolven kunnen wonen en wat er zou moeten gebeuren met wolven die problemen  opleveren. Ook zou het dier moeten worden opgenomen in de lijst van  beschermde inheemse diersoorten.

Na 130 jaar zijn er weer wolvenpopulaties in het westen van Europa. Afgelopen zomer is er op ongeveer 200 kilometer van de Nederlandse grens in Duitsland een nestje jonge wolven ontdekt.

Uit een studie van Alterra Wageningen UR “blijkt echter dat de vestigingskans van een wolvenpaar in Nederland klein is”, zo laat Bleker aan de Tweede Kamer weten. “Het is waarschijnlijker dat vanuit Duitsland en eventueel België een enkele wolf opduikt en mogelijk ook weer vertrekt.”

“De komst van de wolf kan heel veel emotie met zich mee brengen en het is verstandig de bevolking te prepareren op de komst van de wolf over 15 tot 20 jaar”

Stichting Natuurmonumenten liet eerder weten de komst van wolf te zien als de kroon op het natuurbeleid in Nederland.

Luister hier naar een geluidsfragment van NOS Radio.

Bron: Natuurbericht.nl ©PiepVandaag.nl